Mystisk kugle skyllet i land (Video)

En mærkværdig dims har vakt opsigt ved Næsby Strand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Havets bølger gemmer på mange mystiske fund. Det var en besynderlig dims, der tirsdag morgen skvulpede rundt i vandkanten ved Næsby Strand, da sommerhusejeren Ann Lise Hansen fandt den.

- Jeg så den bare skvulpe rundt der i vandkanten, og så tænkte jeg, at jeg blev nødt til at have nogen til at kigge på den, fortæller Ann Lise Hansen om fundet.

Sammen med sin mand så hun nærmere på sagen.

Du kan selv se nærmere på sagen i videoen herunder:
[video:video_mangler:090709_mine.flv]

- Vi tilkaldte formanden for grundejerforeningen, der så ringede til politiet, fortæller Torben Hansen, der også syntes, det lignede en mine, der var skyllet i land.

Gamle miner fra krigstiden skyller af og til op på Danmarks strande. Frømandskorpsets mineryddere kom derfor hurtigt sommerhusejerne til undsætning og afspærrede området.

- Først troede vi, at det var en tysk øvelsesmine, men det kunne vi så se, at det var det ikke. Hvad det så var, kunne vi ikke gætte, fortæller Niels Andersen, som er overmekaniker ved Frømandskorpsets Mineryddere.

Den udefinerbare himstergimst blev taget med til inspektion.
Og her fortsatte gåden.

- Der er en masse ledninger, elektronik og fyldninger...men intet sprængstof, fortæller Niels Andersen.

Dimsen var altså ganske ufarlig. Men hvad i alverden var det, havet havde haft med ind? Den ligner lidt noget, der kunne være kommet ovenfra.

- Jeg er dog to hundrede procent sikker på, at det ikke er nogen ufo, griner Niels Andersen.

Der er nok en mere naturlig forklaring på det uidentificerbare flydende objekt. Sandsynligvis en tysk afmærkningsbøje, fortæller Niels Andersen. Billeder er blevet sendt afsted til samarbejdspartnere i Tyskland, der nu vil se nærmere på sagen. Faren er i hvert fald drevet over for denne gang.

- Det er i hvert fald godt, at det ikke var noget farligt, konkluderer Ann Lise Hansen med et smil.