Museum politianmelder hærværk på historisk lysthus: Det vil tage flere uger at genopbygge

Et historisk lysthus i parken ved Reventlow-Museet Pederstrup blev natten til torsdag udsat for omfattende hærværk. Det er nu politianmeldt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var et trist syn, som mødte de ansatte ved Museum Lolland-Falster, da de kom på arbejde torsdag morgen på Reventlow-Museet Pederstrup.

Her opdagede museets medarbejdere, at det gamle lysthus fra 1834 i parken havde været udsat for et omfattende hærværk, hvor væggene blandt andet var sparket i stykker.

- Natten til torsdag er nogen taget i parken efter lukketid for at drikke Breezers og andet ungdommeligt alkohol ved lysthuset. De er åbenbart blevet så fulde, at har kastet op på stedet og smadret store dele af huset, siger Leif Plith Lauritsen, leder af drifts- og bygningsbevaringsafdelingen ved Museum Lolland-Falster, til TV ØST.

quote Det er trist, man ikke kan have en park, når den skal ødelægges

Leif Plith Lauritsen, leder af drifts- og bygningsbevaringsafdelingen ved Museum Lolland-Falster

Sætter videoovervågning op 

- Samtlige tavler imellem bindingsværket er blevet sparket løs, og det vil tage håndværkerne små tre uger at reparere, tilføjer Leif Plith Lauritsen.

Hærværket er nu blevet meldt til politiet.

- Det er trist, man ikke kan have en park, når den skal ødelægges, siger Leif Plith Lauritsen.

Parken har tidligere været udsat for hærværk og var udsat for tre indbrud i 2016. Derfor overvejer Museum Lolland-Falster nu at sætte videoovervågning op i parken for at undgå lignende hændelser.  

Hører gerne fra vidner

Hos lokalpolitiet i Nakskov hører man meget gerne fra folk, som kan have oplysninger i sagen.

- Der er ikke så mange spor i den her sag, så vi hører gerne fra vidner, siger Bo von Würden, vicepolitikommissær ved lokalpolitiet i Nakskov, til TV ØST.

Politiet kan kontaktes på telefon 1-1-4.