Museum efterlyser polsk historie

Museum Lolland-Falster efterlyser fotos, genstande, tegninger, film og andet fra polske foreninger og polske huse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Med opløsningen af Polsk Forening i Maribo den 13. maj 2016 blev et kapitel af roepolakkernes historie på Lolland-Falster afsluttet. De oprindelige polske forsamlingshuse i Nykøbing F. og Maribo har ikke længere tilknytning til de polske foreninger og Det Polske Hus i Nakskov er revet ned for få år siden. Det skriver Museum Lolland-Falster i en pressemeddelelse.

Museum Lolland-Falster søger derfor effekter, som fotos, genstande, tegninger, film eller andet, der fortæller den polske foreningshistorie på Lolland-Falster, sådan at vi bevarer roepolakkernes foreningshistorie for eftertiden. Samtidig arbejder museet for bevaring af det tidligere polske hus i Maribo, der indgår i det polsk-katolske kulturmiljø i byen, som er en vital del af Lolland-Falsters kulturhistoriske DNA.

Den polsk-katolske historie er identitetsskabende for os på Lolland-Falster og en vigtig del af den helt særlige etniske og kulturelle smeltedigel, der er baggrunden for det særegne ved Sydhavsøerne. Mange danskere nedstammer fra polske immigranter, hvorfor den polsk-katolske kulturarv til stadighed er med til at binde os sammen på Lolland-Falster.

 

Kontakt