Moske udsat for højre-ekstremistisk aktion

Baitul Hamd Moskeen blev natten til søndag udsat for en højre-ekstremistisk aktion. Gerningsmændene har siden lagt en film af episoden på internetsiden YouTube.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et banner med teksten "For Danmarks frihed" og klistermærker med Kurt Westergaards muhammed-tegning blev sat op på facaden af to hætteklædte mænd.

- Det er lidt aggressivt, så det var farligt for vores familie. Fordi de kan komme ind i moskeen, mens jeg er alene med min familie og mine børn, siger imam Muhammad Akram fra Baitul Hamd Moskeen i Nakskov,

Førstesalen på moskeen er nemlig samtidig hjem for imamen, hans kone og to små børn. Han forstår ikke, hvorfor de blev gerningsmændenes mål.

- De kom om natten i stedet for at komme om dagen og ringe på døren. Hvis de havde spurgt ”Hvad er Islam?”, så havde vi måske kunnet forklare bedre, fortæller imam Muhammad Akram

Gruppen, der står bag kalder sig Danish Defence League. Den er meget lille i Danmark, men er tilknyttet den større English Defence League, som har stået bag voldelige aktioner i England. Politiet ser alvorligt på sagen.

- Det kan være starten på noget mere, så derfor efterforsker vi i øjeblikket, for at finde ud af, hvem der har gjort det, fortæller Søren Vægter, leder af lokalpolitiet i Nakskov.

Danish Defence League har ikke vendt tilbage på vores henvendelser om, hvorfor moskeen i Nakskov skulle udsættes for aktionen.  


Nyhedsoverblik