¨

Mor i Brønderslevsag vil have sine børn

Foto: TV ØST

Moren fra Brønderslev kan ikke være til stede, når afgørelsen skal tages om tvangsfjernelse af hendes børn.

Den 37-årige mor i den stærkt omtalte Brønderslev-sag om børnemishandling er kommet i klemme mellem to retssager. Hendes børn er tvangsfjernet.

Men hun har anket tvangsfjernelsen og skal derfor den 31. maj møde op hos Ankestyrelsen i København. Samme dag skal hun imidlertid også være til stede i retten i Hjørring, hvor hun er tiltalt for mishandling, vanrøgt og vold mod sine børn.

Det bekymrer advokat Rasmus Hedegaard, der repræsenterer moren i Ankestyrelsen, hvor hun har anket tvangsfjernelsen af sine børn.

- Min klient er naturligvis i et stormvejr lige nu. Det, jeg synes er væsentligt, er, at der også bliver taget hensyn til hendes interesser, siger han til DR Nordjylland.

- Det, man ved om de her sager, ved man fra aviserne. Vi er i tvivl om, om Ankestyrelsen kan træffe den rigtige afgørelse, uden at have hørt min klients forklaring, siger advokaten.

Rasmus Hedegaard har klaget til Ankestyrelsen og vil have sagen flyttet til en anden dag.

- Men jeg er bekendt med, at Ankestyrelsen tidligere ikke har villet flytte sager på grund af ressourcemæssige problemer. Det vil være retssikkerhedsmæssigt betænkeligt, hvis det også sker for min klient i den her sag.

Han afventer stadig svar på klagen.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App