Møntfund på Lolland et af landets største

Der er fundet så mange romerske sølvdenarer ved Knuthenlund på Lolland, at skatten efterhånden er blandt de største fund i landet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

103 romerske sølvdenarer er der indtil videre fundet ved Knuthenlund på Lolland, og Museum Lolland kalder den historiske skat for et af de største fund af sølvdenarer fra den romerske kejsertid.

Det skriver musset i en pressemeddelelse.

Enestående fund

Sølvdenarerne spænder dateringsmæssigt fra slutningen af det 1. århundrede e.Kr. til den sene del af det 2. århundrede e.Kr. For det Lolland-Falsterske område fundet enestående. 

I begyndelsen af april måned foretog Museum Lolland-Falster en mindre arkæologisk undersøgelse på det markområde nær Knuthenlund, hvor Torben Christiansen, en af Lollands detektorførere, få måneder forinden havde fundet resterne af en møntskat.

Møntskatten bestod på daværende tidspunkt af næsten 30 romerske sølvdenarer, der efter alt at dømme blev nedlagt i det 2. eller 3. århundrede e.Kr.

2-3 treskibede huse

Efterfølgende er området blevet gransket grundigt, og det viste sig hurtigt, at resultatet var en betragtelig forøgelse i antallet af sølvmønter.

Derudover blev der fundet en bebyggelse i form af 2-3 treskibede huse i det område, hvor koncentrationen af mønter var størst. Arkæologerne fra Museum Lolland-Falster vurderer, at det er sandsynligt, at møntskatten skal sættes i forbindelse med denne bebyggelse. Det forventes at blive afklaret i løbet af de kommende måneder, når arkæologerne får set nærmere på fund, tegninger og billeder fra udgravningen, skriver musset.