Modstandsgruppe alligevel mod atomaffald

Modstandsgruppen Lolland Mod Atomaffald siger nu klart nej til atomaffald, selv om gruppen for 14 dage siden sagde ja.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der skal ikke deponeres noget atomaffald på Lolland. Sådan lyder det fra modstandsgruppen Lolland Mod Atomaffald, skriver folketidende.dk.

For 14 dage siden var meldingen ellers en anden, for her åbnede gruppen op for, at øen godt kunne bære et mellemlagerdepot.

VIl bekæmpe enhver plan om depot

Nu skulle folkene i gruppen så være blevet enige om et nej. I en skrivelse fra styregruppen lyder det således:

“Lolland mod Atomaffald vil af alle kræfter bekæmpe enhver plan, der indebærer et atomaffaldsdepot på Lolland”. Ifølge avisen skriver gruppen også, at den dog ser det som et stort fremskridt, at sundhedsminister Astrid Krag (SF) er åben i forhold til at undersøge muligheden for et mellemlagerdepot, og at den stadig ser Risø ved Roskilde som det bedste sted at opbevare affaldet.

Fælles fodslag igen

Lolland Kommunes borgmester Stig Vestergaard (S) var noget forbavset, da han for 14 dage siden kunne konstatere, at gruppen åbnede op for atomaffald på øen.

Også Bornholm, Skive, Kerteminde og Struer også i spil til at blive depotkommuner for atomaffaldet, og det har hele tiden været en klar strategi at stå sammen i kampen om at slippe for affaldet, så mon ikke både borgmester og modstandskollegerne i grupperne i de andre kommuner er glade for, at Lollands modstandere igen siger klart nej?