¨

Mobbeoffer får nej til ny skole

Foto: TV ØST

Mathias Bundgaard kan ikke til at gå på Stormarkskolen i Nakskov. Der er ikke plads, er beskeden til den 13-årige dreng, der føler sig mobbet på sin gamle skole

Glæden var stor, da 13-årige Mathias Bundgaard fra Nakskov kort før jul fik at vide, at han måske kunne komme til at gå på Stormarkskolen i stedet for Byskolen, som han ellers gik på. Her blev han ifølge egne ord mobbet i så voldsom grad, at hans far til sidst valgte at tage med sin søn i skole, men til sidst valgte de at smide håndklædet i ringen og finde en ny skole til Mathias Bundgaard, der allerede har skiftet skole tre gange tidligere.

Læs også: Har fået nok af mobning: Nu tager Mathias' far med i skole

Valget faldt på Stormarkskolen, men lederen er netop vendt tilbage med et kedeligt svar om, at der ikke er plads til ham i nogen af de tre 7. klasser. To af dem er overfyldte, mens den tredje har en del elever, som har gået på en skole, hvor Mathias Bundgaard tidligere er flyttet fra.

- Jeg synes, det er forfærdeligt. Det var den eneste skole, jeg kunne tænke mig at gå på, og jeg havde egentligt forventet, at jeg kunne gå der, så det er ikke særlig sjovt, at der er blevet sagt nej, siger Mathias Bundgaard.

Slået og sparket

I december stod Mathias Bundgaard frem på TV ØST og fortalte om den mobning, han mener, at han har været udsat for. Han fortalte, hvordan han blev kaldt forskellige øgenavne, og hvordan han er blevet slået og sparket i skolen, og til sidst fik hans far nok af at se sin søn ked af det hver dag og tog med ham i skole.

Efter udsendelsen med det 13-årige mobbeoffer blev Mathias Bundgaard og hans far Kenni Bundgaard mødt med tusindvis af medfølende kommentarer på Facebook, folk, de ikke kendte, ringede til dem for at komme med opmuntrende ord, men måske størst af alt var det, da elever fra Stormarkskolen i Nakskov skrev, at Mathias Bundgaard skulle komme over på deres skole at gå, for der bliver ingen mobbet.

Læs også: Massiv opbakning til Mathias efter mobbehistorie

Mathias Bundgaard øjnede en chance og en lysere fremtid i skolen, men nu ved han ikke, hvad der skal ske, for han har ikke lyst til at vende tilbage til sin gamle skole. Han og hans far vil nu forsøge at kæmpe videre for en plads på Stormarkskolen og overvejer alternativt at kigge på skoler i Maribo, hvis ikke der bliver plads i Nakskov på en skole, han føler sig tryg ved at gå på.

02:47 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App