¨

Mistanke: Bagmænd hentede 300 personer til landet

Foto: TV ØST

Politiet mistænker nogle af dagens anholdte bagmænd i stor aktion for at have hentet op mod 300 personer til Danmark for at lave kriminalitet af forskellig art.

Op mod 300 personer skal være hentet til Danmark fra Rumænien med det det formål at udnytte dem til kriminalitet. Det er politiets mistanke oven på dagens store aktion mod 62 adresser på Sjælland, Lolland og Falster, oplyser DR's retskorrespondent Claus Buhr i radioavisen.

- Det handler ifølge politiet om, at de her bagmænd har hentet op mod 300 personer op fra Rumænien og misbrugt dem til at lave kreditkortbedrageri og skatte- og momsunderdragelse, fortæller han.

Advokat og revisor var formentligt rådgivere

Hovedparten af dagens anholdte er netop rumænere, og en dansk advokat og en dansk revisor også er blandt de anholdte.

Ifølge Claus Buhr er det politiets mistanke, at advokaten og revisoren har været rådgivere for bagmændene og hjulpet dem med, hvordan de skulle stille kriminaliteten op og flytte rundt på pengene.

Det var Task Force Indbrud, der i dag onsdag slog til mod de 62 adresser i tæt samarbejde med Statsadvokaten for særlig økonomisk og international kriminalitet (SØIK), Udlændingestyrelsen, Center Mod Menneskehandel (CMM), SKAT og Rigspolitiet.

Adresser i blandt andet Korsør, Holeby og Stenlille er blevet ransaget.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App