¨

Misrøgtet gravhund har fået hvalpe

Foto: TV ØST

Dagen efter, at 21 misrøgtede gravhunde fra Lolland blev overdraget til Dyreværnet, er der kommer flere hunde til. En af de drægtige tæver har fået seks hvalpe

Flokken af hunde fra Lolland, der blev fjernet fra en ejendom på Lolland d. 4. maj, er vokset fra 21 hunde til 27.

Dagen efter, at de 21 misrøgtede og afmagrede gravhunde formelt blev overdraget til Dyreværnet, er der kommet nye snuder til: Den ene af de drægtige tæver er således nedkommet med et hvalpekuld, så nu er 21 hunde blevet til 27. Det skriver Dyreværnet i en pressemeddelelse. 

Den nye hundemor, som Dyreværnet har døbt Sweetie, var højdrægtig, da hun blev fjernet fra sin ejer. Derfor besluttede Dyreværnets dyrlæge, at hun øjeblikkeligt skulle ud i familiepleje, så hun kunne få fred og ro omkring sig. Det viste sig at være i sidste øjeblik, for nu er Sweetie nedkommet med seks hvalpe: Fem hanner og en tæve. 

De bittesmå snuder har det efter omstændighederne godt, men Sweetie er meget afmagret og afkræftet. 

- Alle hundene var dehydrerede, afmagrede og mange af dem lider decideret af blodmangel. Så vi var en smule bekymret for, hvordan fødslen skulle gå. Heldigvis har både Sweetie og hendes hvalpe det godt, og nu skal de bare have fred og ro og masser af kærlighed og pleje, fortæller udrykningsleder Nina Amdi Carlsen. Hun fortsætter: 

- Jeg er stadig rystet over denne sag. Da jeg var på ejendommen, ville ejer ikke give os adgang, så alle hundene blev rakt ud til mig gennem et vindue. En af gravhundene sprang direkte op i en trillebør fyldt med vand, der stod ved dyreambulancen, bare for at få noget at drikke. Det fortæller vist, hvor tørstig han var, og det var en barsk oplevelse. 
Derfor er det også dejligt, at de seks hvalpe, der nu er kommet til, har det godt, slutter Nina. 

Der kan være flere af de 21 gravhunde, der er drægtige. De er derfor sendt ud i familiepleje, så de kan være i rolige omgivelser, lyder det i pressemeddelelsen. 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App