Minister vil forbyde internet på Kofoedsminde

Et forbud mod blandt andet smartphones skal forhindre pædofilidømte på Kofoedsminde i at kontakte børn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et nyt lovforslag skal gøre det muligt at forbyde smartphones og andre enheder, som kan give adgang til internettet, på specialinstitutionen Kofoedsminde, således at pædofilidømte ikke kan tage kontakt til børn. Det fortæller børne- og socialminister Mai Mercado (K), som fremsætter forslaget i Folketinget onsdag, til TV2.

- Det skal ikke være sådan, at når man er dømt for pædofili, at så har man stadigvæk en mulighed for at benytte internettet til at komme i kontakt med børn og unge og i sidste ende det helt gruopvækkende at bestille en voldtægt via nettet, siger ministeren til TV2.

Lovforslaget fra børne- og socialministeren rummer en række indgrebsmuligheder, der alene kan anvendes på institutionen i Rødby på Lolland.

Specialinstitution for udviklingshæmmede

Kofoedsminde er en specialinstitution for voksne, domsanbragte udviklingshæmmede, der har begået personfarlig kriminalitet.

TV 2 og TV ØST har flere gange kunnet fortælle om situationer på institutionen, hvor udviklingshæmmede har brugt nettet til både at søge på børneporno - og til selv at forsøge at opnå kontakt eller krænke børn på nettet.

Kofoedsminde er den eneste institution af sin art i Danmark.