¨

Minister skal i samråd om kontroversielle olie- og gasboringer

Lars Christian Lilleholt (V) skal svare på spørgsmål fra Folketingets energiordførere. Foto: Jeppe B. Nielsen

Folketingets Energi-, Forsynings- og Klimaudvalg diskuterer torsdag de kontroversielle prøveboringer efter olie, gas og geotermi på Lolland og Falster.

Kan det ende med udvinding af olie og gas på Lolland og Falster?

Dét er det centrale spørgsmål, når Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget i Folketinget torsdag har deres områdes minister, Lars Christian Lilleholt, i samråd.

Samrådet kommer, efter det i juni kom frem, at det hollandske firma Nail Resources har søgt om at lave prøveboringer efter gas, olie og geotermi på Lolland og Falster.

Det skabte stor debat og stærke reaktioner på øerne, hvor mange protesterede kraftigt mod, at der i fremtiden skulle pumpes gas og olie op i deres lokalområder.

Læs også Minister vil se på at blokere for ansøgninger om fracking på Lolland og Falster

Kan kommuner sige nej?

Torsdag skal energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt svare på spørgsmål om sagen. Det sker i to åbne sessioner, hvor Folketingets partier vil stille spørgsmål til den aktuelle situation.

Spørgsmålene kommer blandt andet fra de røde og grønne partier, der blandt andet vil spørge ind til, hvilke muligheder Lolland og Guldborgsund kommuner har for at afvise boringerne.

Netop det har SFs formand Pia Olsen Dyhr stillet ministeren et spørgsmål om:

- Hvilke muligheder har de to kommuner på Lolland-Falster for at sige nej til efterforskning og indvinding af olie og gas? 

Derudover vil Alternativets Christian Poll spørge ind til hvordan en eventuel udvinding af olie og gas vil stille Danmark i forhold til de internationale aftaler, den nuværende og tidligere regeringer har indgået.

De to åbne samråd begynder henholdsvis klokken 14 og 15, og TV ØST vil opdatere løbende.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App