¨

The Minds of 99 rykker ind på Dodekalitten: - Publikum får en enorm æstetisk oplevelse

00:29

Forsanger Niels Brandt ser frem til en unik oplevelse, når de skal spille alle sange fra pladen Solkongen ved Dodekalitten på Lolland lørdag aften. Video: Mikkel Rise - TV2 ØST

Lørdag aften skal The Minds of 99 spille gratiskoncert midt i mellem Dodekalitterne på Lolland.

- Prøv at se det.

Sådan siger Niels Brandt, der er forsanger i The Minds of 99, mens han peger på de ti stenskulpturer. Bandet skal spille koncert lørdag aften ved Dodekalitten på Lolland, der med Smålandshavet i baggrunden kombinerer store stenskulpturer og musik. En unik setting, som ikke kunne blive mere epic, som Niels Brandt siger.

- Det er fantastisk kunst, og vi tænkte, at vi gerne ville herned og spille vores plade, Solkongen, fra start til slut.

Arrangementet bliver afholdt som led i Royal Beers projekt Tak Rock, hvor bandet skal spille deres seneste album Solkongen fra start til slut. De 6.000 gratisbilletter til koncerten blev revet væk.

Lørdag eftermiddag er der allerede troppet folk op, som venter på, at koncerten går i gang klokken 21. Foto: Mikkel Rise - TV2 ØST

En æstetisk oplevelse

Koncerten går i gang klokken 21, og bandet ser frem til at stå midt imellem de ti stenskulpturer, mens solen stille går ned i horisonten.

- Og vi glæder os til at se ansigterne på alle de mennesker, der kommer herned. Og hinandens ansigter. Det bliver en meget anderledes Minds-koncert, fordi det er et helt specielt event. Vi spiller kun de sange fra pladen, og det er en one-off-ting. Så vi har lidt nerverne uden på tøjet på en eller anden måde, siger Niels Brandt.

00:40 Luk video

Hvad skal publikum glæde sig til?

- Jeg tror, de får en enorm æstetisk oplevelse i dag. Normalt er Minds-koncerter meget udadvendte og meget energiske. Og i dag tror jeg, det bliver lidt mere smukt faktisk. Æstetisk. Lidt mere langsomt. Lidt mere langtrukken. Men det tror jeg passer godt til forholdene, siger Niels Brandt.  

Kommer langvejs fra

Og nogle af publikummerne er allerede troppet op ved Dodekalitterne.

- Jeg har glædet mig helt vildt til det her, siger Jane Struck, der har kørt hele vejen fra Middelfart.

- Vi var inde og trykke med det samme, da vi kunne få billetter. Jeg har glædet mig helt vildt.

Hun har aldrig oplevet Dodekalitterne før, og det ér et ganske særligt syn.

- Det er et vildt smukt sted. Fantastisk lokation, siger Jane Struck.

Jane Struck og Martin Torp. Foto: Mikkel Rise - TV2 ØST

Martin Torp fra København glæder sig også til koncerten. Han har aldrig set The Minds of 99 før, og stedet gør da også koncerten ekstra speciel.

- Jeg synes, det er helt utroligt. Nu har jeg desværre ikke været en af de heldige, der har været på andre festivaler i år, så selvom det her kun er en enkelt koncert, så er det lidt ligesom at være der. Det er superfedt, siger Martin Torp.

  Foto: Morten Spuhr - TV2 ØST

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App