¨

Millionstøtte sikrer helt ny svømmehal: - Den er ekstrem vigtig for området

Rødby Svømmehal kan se frem til en helt nyrenoveret svømmehal efter millionstøtte fra Den A.P. Møllerske Støttefond. Foto: TV ØST

Svømmehallen i Rødby bliver renoveret totalt med 11 millioner kroner, som Den A.P. Møllerske Støttefond netop har bevilget i støtte.

Borgerne i Rødby kan se frem til at plaske rundt i en gennemrenoveret svømmehal.

For Den A.P. Møllerske Støttefond har netop bevilget 11 millioner kroner til svømmehallen. Det skriver Folketidende.dk.

Det var formand for Rødby Svømmehal, Lars Buhl, der fik beskeden om millionstøtten i mandags. 

- Jeg fik brevet i postkassen mandag. Da jeg så, der stod "Den A.P. Møllerske Støttefond" udenpå brevet, og så kunne jeg godt mærke, hjertet begyndte at slå hurtigere. For var det nu godt eller skidt?, siger Lars Buhl til TV ØST.

Det var meget glædeligt. Det betyder ekstremt meget for området, for svømmehallen er et socialt samlingspunkt, så det er et kæmpe skulderklap

Lars Buhl, formand, Rødby Svømmehal

Socialt samlingspunkt

Han havde på vegne af svømmehallen ansøgt om del i fondsstøtten. Og det var gode nyheder i brevet. For ikke bare var det et ja til støtten, det var også 11.250.000 kroner som svømmehallen kan renovere for. 

- Det var meget glædeligt. Det betyder ekstremt meget for området, for svømmehallen er et socialt samlingspunkt, så det er et kæmpe skulderklap, siger Lars Buhl.

Millionstøtten betyder helt konkret, at svømmehallen bliver renoveret fra inderst til yderst.

- Der kommer nye fliser og nye membraner i begge bassiner, og der kommer nye omklædningsrum. Så det bliver så at sige en helt ny svømmehal, siger Lars Buhl.

Han forventer, renoveringen begynder til efteråret, og herefter vil svømmehallen være lukket i et halvt års tid. Men derefter kan Rødby se frem til en langtidsholdbar svømmehal, forventer formanden.

- Så har vi formentlig en svømmehal de næste 40 år, siger han.

Læs også Påbud lukker Rødby Svømmehal

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App