¨

Millioner fra staten til fritidsaktiviteter

Foto: TV ØST

Lolland Kommune har modtaget 3,4 millioner kroner til at hjælpe børn og unge i Nakskov til flere fritidsaktiviteter.

3,4 millioner kroner fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter skal skabe flere og bedre fritidstilbud til børn og unge i Nakskov.


Pengene skal gå til fritidstilbud i Riddersborgparken, Birkevænget og Nørrevænget.


 


Skal hjælpe udsatte børnPengene fra staten skal bruges til at styrke indsatsen for økonomisk vanskeligt stillede børn i udsatte boligområder.


- Pengene skal bruges til at skabe flere og bedre sociale tilbud til børn og unge i kommunen med udgangspunkt i boligområderne. På den måde kan vi være med til at styrke området, siger boligpolitisk udviklingskonsulent i Lolland Kommune, Cecilie Bjørn, til TV2 ØST.


Støtten skal blandt andet bruges til at få de eksisterende foreninger og fritidstilbud til at arbejde mere sammen for på tværs at skabe nye muligheder for de unge.For alle børnAktiviteterne vil tage udgangspunkt i områderne omkring Riddersborgparken, Birkevænget og Nørrevænget – men vil være åbne for alle børn i kommunen.


Det er et mål for kommunen at aktiviteterne skal være gratis eller meget billige for at tiltrække unge fra økonomisk udsatte familier.


Første del i processen er at ansætte en projektleder, derefter skal der laves undersøgelser i områder, for at finde ud af, hvad de unge vil være interesseret i.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App