¨

Mere end 1.000 støtter protest mod skole-fyringer

Foto: TV ØST

Facebook-gruppen "Vi Vil Høres" har fået mere end 1.000 medlemmer på baggrund af de varslede fyringer i skolesektoren i Lolland Kommune.

Onsdag klokken 17.30 finder en demonstration sted på Axel Torv i Nakskov. Demonstrationen er en protest mod de varslede fyringer af personalet i skolesektoren i Lolland Kommune.

I sidste uge varslede kommunen nemlig, at minimum 30 medarbejdere i skolesektoren skal afskediges.

Det fik Tina Jeanty fra Nakskov, der er forælder, til at oprette facebookgruppen ”Vi Vil Høres” i protest mod de varslede fyringer. Og i skrivende stund har 1.063 meldt sig ind i gruppen, hvor Tina Jeanty også opfordrer alle til at deltage i demonstrationen onsdag.

- Det er et større arbejde end jeg havde regnet med. Jeg har jo aldrig arrangeret en demonstration før. Man skal søge om tilladelse hos både politiet og Park og Vej, fortæller hun.

Hun har dog sørget for en rækker talere ved demonstrationen. Henrik Hansen fra Danmarks Lærerforening på Lolland-Falster, Betina Andersen fra BUPL og lokalpolitikere vil holde taler.

- Det er svært at forudse, hvor mange der vil deltage i demonstrationen. Alt fra omkring 100 til flere hundrede, siger hun.

Se indslaget om oprettelsen af facebookgruppen fra 19. november - KLIK HER

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App