¨

Medicinsk cannabis skal dyrkes i Holeby - 25 arbejdspladser er på vej

Lægemiddelstyrelsen har indtil videre udstedt tilladelser til i alt 37 virksomheder, der har ansøgt om at dyrke og håndtere cannabis.  Foto: Pixabay

Virksomheden Valeos Pharma har fået grønt lys til at dyrke cannabisplanter i Holeby på Lolland.

Om otte til ti måneder regner Valeos Pharma med at kunne åbne op for produktionen af medicinsk cannabis i Holeby på det sydlige Lolland.

Siden 1. januar 2018 har danske læger kunnet udskrive medicinsk cannabis til deres patienter, og nu begynder en række virksomheder at starte produktionen af medicinsk cannabis.

Vi henvender os både til det danske marked, men vi vil også eksporterer til udlandet

Michael Andreasen, juridisk chef, Valeos Pharma

En af dem er danske Valeos Pharma, der planlægger at producere tre tons cannabis om året.  

Arbejdspladser på vej

Valeos Pharma har fået byggetilladelsen fra Lolland Kommune og vil bygge flere rum i 3.000 kvadratmeter store haller ved den tidligere Erhvervspark Lolland. Haller, der tidligere er blevet brugt til motorproduktion.

Michael Andreasen, der er juridisk chef i farmaceutvirksomheden, forventer, at den fulde cannabisproduktion vil kunne skabe 25 arbejdspladser i Holeby.

- Vi søger både farmaceuter og gartnere. Dyrkningen af planterne kommer til at foregå indendørs i kunstigt lys for at sikre den medicinske kvalitet, siger han til TV2 ØST.

Artiklen fortsætter under videoen.

00:35

Det er i den tidligere Erhvervspark Lolland, at produktionen vil komme til at foregå.

Luk video

Den medicinske cannabis kommer til at ende både som olie- og blomsterform.

Cannabis til Danmark og udlandet

Lægemiddelstyrelsen har 7. maj udstedt en udviklingstilladelse til Valeos Pharma, der giver dem lov til at dyrke cannabisplanterne. Når byggeri og produktion er klar, vil virksomheden indhente tilladelse til at kunne sælge på det danske marked under den nuværende forsøgsordning. 

- Vi henvender os både til det danske marked, men vi vil også eksporterer til udlandet, fortæller Michael Andreasen.

Lægemiddelstyrelsen har indtil videre udstedt tilladelser til i alt 37 virksomheder, der har ansøgt om at dyrke og håndtere cannabis. Tre af virksomhederne har indtil nu opnået tilladelse til at sælge.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App