Medarbejdere risikerer alkohol-test

Sukkerfabrikken i Nakskov har i dag indført nul-alkohol-tolerance. Hvis en medarbejder ikke kan puste 0,0 i et alkometer, kan medarbejderen blive fyret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Poul Himmelstrup har arbejdet på sukkerfabrikken i Nakskov i 40 år. Han har det ikke godt med fabrikkens nye alkoholpolitik. Fra i dag kan han blive udtaget til alkoholtest, og hvis han har en promille, der er højere end 0, kan han blive fyret.

- Jeg kan jo ikke tillade mig at tage en bajer derhjemme lørdag formiddag med konen, hvis jeg skal møde på arbejde lidt senere. Det, synes jeg, er et indgreb i mit privatliv, siger han.

Årsagen til den nye nul-alkohol-tolerance på sukkerfabrikken er arbejdsulykker. I løbet af et år er der sket ni arbejdsulykker på fabrikken. Direktøren mener, at alkohol kan have været skyld i nogle af dem.

Det er hvis medarbejdere lugter af spiritus eller ser påvirkede ud, at de skal puste i et alkometer. Tillidsmændene vil ikke anerkende den nye alkoholpolitik. De mener, at promillegrænsen på 0,0 er for lav.

- Medarbejderne kan gå og være usikre. "Det glas vin jeg drak, er det ude at blodet, når jeg skal møde på arbejde i morgen klokken 06", siger tillidsmand Steffen Rasmussen.

Poul Himmelstrup er imod den nye alkoholpolitik, så han kommer til at stå i et dilemma, hvis han en dag bliver udtaget til en alkoholtest.

- Jeg har tænkt meget over det. Det er jo mit job, der står på spil. Så jeg bliver nok nødt til at puste, siger han.