Mathilde bliver hårdt prøvet til redskabsgymnastik

Ringe, bom, saltomortale, trampolinspring. Det er bare nogle af de strabadser, som Mathilde skal igennem for at klare ugens udfordring.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ugens udfordring bringer Mathilde til Nakskov. Hun skal prøves godt og grundigt på både balance og styrke. Det er Nakskov Gymnastikforening, der vil se, hvilket stof Mathilde er lavet af.
 
- I dag skal du prøve fem discipliner inden for redskabsgymnastik. Du skal lave armgang på to bomme, du skal lave en saltomortale på en trampolin, du skal vendes på hovedet i ringene og på en anden bom – og til sidste skal du lave en piruetten på en bom omkring en meter over jorden, siger Henning Johansen, der er formand for Nakskov Gymnastikforening.
 
Stor udfordring
Mathilde er klar på udfordringen, men synes, at det er mange udfordringer på én gang.
 
- Jeg glæder mig, men jeg er mest nervøs for ringene og for piruetten, siger hun inden udfordringen er gået i gang.
 
De første to udfordringer går ikke smertefri, men de lykkes for Mathilde. Først kæmper hun bragt i balancegangen og bagefter brillerer hun med at lave en saltomortale efter et par tilløb.
 
- Jeg synes faktisk, det går rigtig godt med Mathilde. Hun kæmper bragt, siger Henning Johansen.
 
Succes og fiasko
Men så er det sjove også forbi. Først skal Mathilde løfte sin krop op i ringene og hænge med hovedet ned ad. Det går slet ikke. Mathilde kæmper og kæmper og kæmper, men uden at komme i nærheden af en succes.
 
Status er nu: To succeser og en fiasko. Og fra en fiasko, ender Mathilde i en ny fiasko. Hun skal kæmpe sig rundt om en rund bom, men det går heller ikke.
 
- Jeg har simpelthen ingen kræfter i armene, konstaterer hun.
 
Ender på toppen
Så nu er det sidste udfordring i dagens udfordring. Piruetten på bommen omkring en meter over jorden.
Mathilde er meget presset.
 
- Jeg synes, det er ret uhyggeligt, men det er jo noget med mentalt at se mig selv lykkes, siger hun.
 
Og inden hun når at tænke videre over situationen, klarer hun til fotograf Nicks, Henning Johansens og hendes egen store overraskelse at lave en piruet på bommen.