Massiv opbakning til plejeforældre

Flere hundrede seere har deltaget i debatten om de to plejebørn, som er fjernet fra deres plejeforældre på grund af skilsmisse. En af dem er selv plejebarn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

18-årige Lærke Hansen er selv vokset op hos en plejefamilie på Lolland. Hun forstår ikke, at myndighederne fjerner to børn, fordi deres plejeforældre skal skilles.

- Det er forfærdeligt. Det ødelægger børnene, siger hun.

Lærke Hansen blev selv anbragt hos sine plejeforældre, da hun var fire år. Da hun var 14 blev plejeforældrene skilt, men Lærke Hansen fik lov til at blive boende hos sin plejemor. Det mener hun også, at de to piger fra Søllested skal have lov til.

- Hvis plejeforældrene kan tage sig godt af børnene, så er der jo ingen problemer.

Plejeforældrene Joan og Torsten Carlslund fortalte i februar til Lolland Kommune, at de skal skilles, men at Joan Carlslund ønsker at beholde de to børn. Alligevel svarede kommunen 10. april, at "familieplejen i Lolland Kommune har vurderet, at i forlængelse med skilsmissen, ændres anbringelsesstedet".

Da sagsbehandlere onsdag kom for at hente de to piger fulgte den seks-årige med. Den otte-årige nægtede, men fulgte sidst på dagen med, da myndighederne havde hentet den biologiske far.

- Det var som min egen situation for år tilbage. Jeg kunne genkende, hvordan børn reagerer. De bliver sure og kede af det, for de vil ikke væk fra dem, de elsker, siger Lærke Hansen.

Flere hundrede personer har reageret på historien om de to plejebørn fra Søllested. Käthe Hermansen er nabo til plejeforældrene og er en af dem, der har skrevet på vores Facebook-side.

- Det får mig op i det røde felt, når jeg ser, at to velfungerende børn bliver fjernet fra min nabo. Det kan jeg slet ikke have. Kommunen har ikke tænkt på børnene, siger hun.

Joan og Torsten Carlslund fortæller i dag til TV2 ØST, at de er taknemlige for opbakningen.