¨

Massiv opbakning til Mathias efter mobbehistorie

Foto: TV ØST

Det har skabt massiv debat på nettet, at 13-årige Mathias Bundgaard torsdag stod frem og fortalte sin historie om mobning i skolen.

De har ringet, skrevet, kommenteret og debatteret. Siden 13-årige Mathias Bundgaard fra Nakskov torsdag stod frem på TV ØST og fortalte, hvordan hans far tager med ham i skole, fordi han bliver mobbet, er det væltet ind med henvendelser.

- Det er helt sindssygt. Jeg har fået over 300 beskeder på Facebook fra alle mulige folk, jeg ikke kender. De har også ringet til mig og sagt, at de er kede af, at jeg har det sådan, og at de gerne vil hjælpe mig, hvis de kan. Det er faktisk meget dejligt, siger Mathias Bundgaard dagen derpå.

Må have ramt noget

Han har skiftet skole tre gange for at slippe for mobning, men lige meget har det hjulpet. For en måned siden fik de nok, og siden har hans far taget med ham i skole på Byskolen i Nakskov, så ofte det har kunnet ladet sig gøre. Han har ikke blandet sig, men bare været der, og det har gjort Mathias tryggere.

Læs også: Har fået nok af mobning: Nu tager Mathias' far med i skole

Torsdag fortalte de deres historie om mobningen og en oplevelse af, at skolen ikke gør nok for at stoppe det, og det er noget, der rører folk. Flere skriver om, hvordan de selv er blevet mobbet, at de ville gøre det samme for deres eget barn, og at de også oplever skoler, der ikke reagerer på mobning, og den megen opmærksomhed på emnet, vækker glæde i Nakskov.

- Det må jo betyde, at vi har ramt noget, hvor tingene ikke fungerer. Det er utroligt så mange, der har oplevet at blive mobbet, siger Mathias' far Kenni Bundgaard, der også er overvældet over den store interesse.

- Folk skriver til Mathias, at de synes, det er super stærkt gået, at han står frem. Han blev kimet ned af folk i går (torsdag red.) indtil klokken 23.30. Jeg tror slet ikke, at han kan fatte, hvad der sker, siger Kenni Bundgaard.

Kom over på vores skole

De har også fået beskeder fra nogle af Mathias' venner på en anden skole. De skriver, at han bare skal komme over til dem på Stormarkskolen i Nakskov, for der er der ingen mobning, og en fortæller, at dem, der mobber først får en advarsel og så en bortvisning. Derfor har Kenni Bundgaard nu taget kontakt til skolen.

- Vi skal over og se den i dag, og så regner vi med, at han skifter efter jul. Det begynder at se lysere ud nu, og jeg kan allerede se på Mathias, at han er i et helt andet humør nu, siger Kenni Bundgaard.

Og Mathias selv er også glad trods tanken om endnu et skoleskift.

- Jeg kommer til at savne dem fra skolen, som var med mig, men ellers tænker jeg ikke så meget over at skulle skifte igen. Jeg håber bare, det virker.

Stormarkskolen er nu ved at undersøge, om de har plads til Mathias Bundgaard i en af deres 7. klasser.

08:43 Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App