¨

Massiv kø til færgen

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

1 af 2

Der er lørdag aften fortsat lang kø på Sydmotorvejen ved Rødby, hvor feriefolket venter på at komme med færgen.

Man skal væbne sig med tålmodighed, hvis man lørdag har planer om at tage med færgen syd på. Klokken 17.30 meldte politiet om fem til seks kilometer kø på Sydmotorvejen, og meldingen var, at det tager cirka to timer at komme ombord.

- Der er ikke så meget andet at gøre end at væbne sig med tålmodighed. Der var to-tre kilometer kø fra morgenstunden, og den bliver ikke mindre i løbet af dagen, kunne jeg forestille mig. Man kan finde alternativer - for eksempel over Storebæltsbroen, hvor der lige nu ikke er nogen problemer overhovedet, men folk er selvfølgelig fortsat velkomne til at tage færgen. De skal bare være klar over, at der er kø og ventetid, sagde Stefan Jensen, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi lørdag formiddag.

Færge i stykker

En af årsagerne til den megen kø mod færgen i Rødby er, at en af de fire færger er til reparation. Scabdlines arbejder på højtryk for at få den lavet.

Der har været forlydender om, at bilister er begyndt at vende rundt på motorvejen, men det har politiet ikke kunnet konstatere.

- Folk er selvfølgelig irriterede, men de holder bare i kø stille og roligt dernede, siger vagtchefen.

Også trængsel i Nordvestsjælland

Hvis man er kørt mod færgen ved Rødby og har fortrudt, så er Holeby sidste afkørsel, hvis man vil vende om.

Også i Nordvestsjælland er der trafiktrængsel. Ved færgeruterne fra Sjællands Odde mod Aarhus og Ebeltoft kan bilisterne komme til at lide under ekstra ordinær sommertrafik.

- Der er festival i Vig, og det vil formentlig give en del trafik på vejen op mod Sjællands Odde, fortæller Brit Osted Nielsen til Ritzau.

Mens bilisterne formentligt ærgrer sig over køen mod færgen, kan de glæde sig over, at Scandlines deler is ud til de ventende.

02:43 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App