¨

Masser af kærlighed til Lolland og Falster

Foto: TV ØST

Facebookgruppen Lolland-Falster Lovestorm bugner af kærlige fortællinger om øerne efter beskeden om TV2's dokumentarserie På røven i Nakskov.

Lolland og Falster er meget mere end dårlige tænder, skidt helbred og folk på overførselsindkomster, og siden søndag har over 18.000 borgere meldt sig ind i gruppen Lolland-Falster Lovestorm på Facebook, hvor det handler om at vise sin kærlighed til øerne.

Og det gør folk i den grad. Det vælter ind med fortællinger og smukke billeder fra borgerne.

- Født i verdens, ifølge mig, smukkeste by Istanbul. Opvokset heeelt uje ve a Westkyst. Flyttet til det varme Danmark- også kaldet udkants Danmark- Lolland. Giftet mig til Aarhus. Visit til Copenhagen. Nu er jeg tilbage på Lolland, syd Danmark, ejeren af den smukkeste natur i landet. Landsdelen med mest uberørt jord, og uendelige muligheder, som alt for få griber fat i.

- Jeg er tilbage på fuld drøn, tilbage, næsten hvor jeg slap. Tilbage hvor jeg var ved at finde mig selv. Tilbage til mig selv, min tanker, visioner, passioner og alt der som hører til. Danmark er langt mere en drukgaden i Aalborg, den kunstige regnbue i Aarhus, forfatterens efterladte hus i Odense og den livløse og urealistiske kvinde i København, skriver Gülüzar A. Üsüdür blandt andet.

Trætte af negative historier

Gruppen blev oprettet i kølvandet på beskeden om, at TV2 torsdag den 23. april går i luften med dokumentarserien På røven i Nakskov. Her er formålet at sætte fokus på fattigdom, og i et år er syv familier med forskellige udfordringer fulgt.

Mandag fortalte Anne-Lise Becker fra foreningen Quality Lolland-Falster til TV ØST, at hun ikke benægter fakta om, at Lolland Kommune har mange socialt udsatte borgere, men hun ærgrer sig over, at det altid er netop den historie medierne skildrer.

Tryghed, ro og skøn natur

På Facebookgruppen er det de positive, der fylder, og kærligheden til Sydhavsøerne er ikke til at tage fejl af. Her kan du læse udsnit af nogle af de mange mange opslag på siden.

- Mit Lolland, mit Maribo... Kald mig bare beboer i udkants-Danmark, det er jo det jeg er... Men hvilken udkant! Udkanten giver mig tryghed, skønhed, nærhed og kærlighed. Udkanten giver mine børn mulighed for at cykle trygt til og fra skole fra de er ganske små, udkanten giver mig mulighed for at vælge en privatskole til mine børn, udkanten giver mine børn mulighed for at gå på et gymnasium i vores egen by, udkanten giver mine børn mulighed for selv at cykle til fodbold, håndbold og gymnastik.
Jannie Wachner Nielsen

- Lollands rige historie må heller ikke glemmes. I Lollands smukke natur findes der så mange spændende historiske bygninger og områder, der virkelig viser, at Lolland er rig på historie og kultur. Jeg kommer selv fra Nakskov, og får 4 år siden tog jeg på en rundtur på Vestlolland sammen med min bror og mormor for at se og gense nogle af disse smukke steder. På bare en eftermiddag fik vi set Ravnsborg Ruin, Kong Svends Høj, Øllingsø, Vindeholme, Fredsholm, Halsted Kloster, Pederstrup og Frederiksdal. På bare en enkelt eftermiddag på Vestlolland så vi disse steder, der i den grad vidner om et seværdigt og smukt Lolland.
Christina Ørnstrup Johansen

- Jeg har den glæde og ære at være sognepræst i det dejligste smørhul i verden. Døllefjelde- Musse og Herritslev pastorat på Lolland. Vi bor vidunderligt med stor have og gode naboer. Mine børn har legekammerater i gå og cykelafstand og den lokale fodboldklub ligger kun en kilometer væk. Min mand har arbejde og er desuden frivillig fodboldtræner og spiller også på gammelmandsholdet. Mine børn spiller også og vi kunne ikke bo et skønnere sted med bedre mennesker omkring os. We love it :o)
Stine Sylvest

- Er tilflytter fra hjertet af København ,men på Falster er jeg virkeligt kommet hjem. Nyder freden, den smukke natur, den rene friske luft, mulighederne, menneskerne, pladsen ,trygheden, den opvækst jeg gir mine børn og livet generelt. Flytter aldrig tilbage til København.
Aquapoint Allan

- Født og opvokset på Lolland. Barndommen i en lille by hvor vi havde ALT - også arbejde og uddannelse. Alt var trygt og nært på en gode måde. Efter 25 år i København besluttede vi at flytte tilbage og gav det 1 år. Meget var ændret - på en dårlige måde. Få job, tomme butikker og tomme huse - men vi lykkedes med både job og dejligt hus. Meget mærkeligt nu at skulle vænne sig til stilheden efter så mange år i storbyen - men nøj hvor vi kom til at nyde det. Her 6 år efter kunne vi aldrig drømme om at flytte tilbage - hvorfor? Jo man vænner sig hurtigt til at sige goddaw når man går i Brugsen og bruger dobbelt så lang tid på at handle fordi der altid er en man skal snakke med - naturen på nærmeste hold - frugtfestivaller på både øerne og i byerne - drivkræfterne når torvet indtages af enten loppemarkederne eller musikken - hjælpen der altid er i nærheden hvis noget skal flyttes beskæres graves eller bare snakkes om. Og jeg kunne blive ved(...)
Kenneth Lars Madsen

Her kan du se mandagens indslag om dokumentarserien og se begyndelsen af programmet.

09:18 Luk video

Lars Rasmussen fra Maribo er også fortørnet over udsigten til at TV 2 viser seks programmer fra Nakskov med titlen "På røven i Nakskov". Han minder om den video på cirka to minutter, som erhvervsfremmeorganisationen Business LF fik produceret for et par siden i forbindelse med kampagnen "Lolland-Falster - mærk nærværet nyd væksten" 

Se videoen herunder:

02:03 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App