Markant kritiker: Løkke gav garanti mod nye bilagssager

Ifølge Benny Damgaard har Løkke givet en garanti for, at alt er betalt, og at der ikke kommer nye bilagssager.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg har fået de garantier, der skal til.

Sådan lyder det fra Venstres lokalformand på Lolland, Benny Damgaard, efter det afgørende hovedbestyrelsesmøde i Venstre.

Benny Damgaard har markeret sig som en af de første fra Venstres bagland, der stod frem og klart tog afstand fra den brug af penge på tøj, en ferierejse og rygning på hotelværelser, som har været centrum for Lars Løkke Rasmussens seneste krise.

Men efter hovedbestyrelsesmødet i Odense tirsdag aften støttede Benny Damgaard op om Løkke:

- Jeg har været kritisk over nogle bilag, men aldrig over for politikken. Vi er enige om at stå bag denne beslutning. Sådan er det, siger Benny Damgaard.

På vej ind til mødet sagde Benny Damgaard, at der skulle en meget god forklaring bakket op af dokumentation til, før han ville støtte Løkke:

- Jeg vil have håndgribelige beviser på, at der er betalt det, der skal være betalt. Jeg vil ikke være med til at betale for hans hustru, der skal ud og rejse, siger, sagde Benny Damgaard før mødet.

Da Benny Damgaard omkring klokken et natten til onsdag kom ud fra hovedbestyrelsesmødet, var det dog uklart, hvilken dokumentation han havde set.

- Han har fremlagt så meget dokumentation, at jeg er fuldt ud tilfreds. Der er kommet nogle garantier, og der er blevet forklaret, hvad der er sket. Der har ikke været papirer fremme, men det er fuld tillid til Lars Løkke og Kristian Jensen, siger Benny Damgaard.

Spørgsmål: Hvad er det for nogle garantier, du har fået?

- Jamen, der er blevet forklaret, hvad der er sket, og hvad der er blevet sagt. Jeg er fuld af fortrøstning og vi bakker op om vores formand, siger Benny Damgaard og fastslår, at Løkke "har givet sit ord".

Spørgsmål: Har du fået en garanti for, at der ikke kommer flere bilagssager?

- Ja, det har jeg faktisk, så det tror jeg 100 procent på.

Spørgsmål: Har Lars Løkke selv betalt for sit tøj?

- Der er blevet fremlagt de ting, der skal til. Jeg har fået de garantier, der skal til, og nu kommer Lars Løkke og fortæller det hele, siger Benny Damgaard med henvisning til, at Løkke selv holdt pressemøde efter hovedbestyrelsesmødet.

 

/ritzau/