¨

Mark O. Madsen takker nej til kæmpe kontrakt fra Asien - har store planer på Lolland

Mark O. Madsen før sin seneste MMA-kamp i KB Hallen. Foto: Bue Bukh - TV ØST

Siden mandag har MMA-kæmper Mark O. Madsen overvejet et tilbud, der har været meget svært at sige nej til.

Mark O. Madsen fra Nykøbing Falster har truffet en svær beslutning.

MMA-kæmperen har takket nej til et tilbud om at kæmpe for det største asiatiske MMA-forbund, One Championship.

I mandags henvendte forbundet sig til Mark O. Madsen, der inden for kampsporten er kendt som The Olympian.

Jeg var næsten pinligt berørt, da jeg skulle ringe

Mark O. Madsen, MMA-kæmper

- De kontakter mig ud af det blå for at høre, om jeg var interesseret i at kæmpe hos dem, fortæller Mark O. Madsen og forklarer, at det er et meget stort tilbud til en så relativt ny MMA-kæmper, som han er.

- Jeg er dybt, dybt stolt og beæret

For tolv måneder siden begyndte Mark O. Madsen en karriere som MMA-kæmper, inden da var han professionel bryder og har blandt andet vundet sølv i brydning ved OL i Rio, hvor han fik øgenavnet The Olympian. 

MMA står for Mixed Martial Arts, og det er en moderne kampsport, hvor deltagerne forsøger at vinde over hinanden ved at benytte sig af teknikker fra en række forskellige kamsportsarter.

- Det er ikke usædvanligt med 20.000 tilskuere i arenaen, og det bliver broadcastet til 1,7 milliarder mennesker, når de har deres stævner, det er en kæmpe, kæmpe forretning, fortæller Mark O. Madsen om det det asiatiske forbunds kampe.  

- På den ene side var jeg dybt, dybt stolt og beæret over tilbuddet, men på den anden side, så var jeg også lidt bekymret over om det nu gik for stærkt, fortæller Mark O. Madsen.  

Artiklen fortsætter under billedet. 

Sådan så Mark O. Madsen ud efter sin seneske MMA-kamp, som han trods sårene på næsen vandt. Foto: Bue Bukh - TV ØST

- Det var et fantastisk tilbud, økonomisk var det attraktivt, og seniormanageren sagde, at de var interesserede i at bygge mig op og potentielt markedsføre mig som en af deres globale stjerner, fortæller MMA-kæmperen.

- Jeg var næsten pinligt berørt

Mark O. Madsen kan ikke fortælle, hvor mange penge, han ville have fået, hvis han havde indgået aftale med One Championship. Men han fortæller, at de tilbød ham et beløb, der er større end det starttilbud som det mest kendte MMA-forbund, UFC, giver.

- Jeg har overvejet det hele ugen, om det var det rigtige at gøre, fortæller han.

- Jeg var næsten pinligt berørt, da jeg skulle ringe.

MMA-kæmperen har besluttet, at det er for tidligt at kaste sig ud i et eventyr, som det han er blevet tilbudt i asien, og han håber, at det er den rigtige beslutning.

- Sådan er det jo med beslutninger, vi ved jo ikke nødvendigvis, om det er den rigtige eller forkerte beslutning, vi træffer, det ved jeg heller ikke, men jeg har truffet en beslutning ud fra min bedste overbevisning. Jeg har fulgt min mavefornemmelse, og den fortalte mig, at det var en rigtig god idé, lige at tage mig tid til at fuldføre de ting, jeg gerne vil, før jeg begynder på det her, siger han og fortæller, at rammerne for hans nærmeste fremtid primært skal være Lolland.

- En af de opgaver, som jeg synes er mere presserende og vigtige lige nu, det er simpelthen at få etableret et fundament og en base, siger han.

Vil drive fitnesscenter på Lolland

Fredag har været en stor dag for Mark O. Madsen, der udover at sige nej til tilbuddet fra udlandet også har skrevet under på stiftelsespapirerne, der gør det muligt at etablere hans eget træningscenter i Maribo, Olympian Gym.   

En af de opgaver, som jeg synes er mere presserende og vigtige lige nu, det er simpelthen at få etableret et fundament og en base

Mark O. Madsen, MMA-kæmper

- Det skal være et fundament, hvor jeg kan træne og udvikle mig, og hvor jeg kan invitere sparringspartnere og instruktører til Maribo i stedet for, at jeg skal ligge og bruge uendeligt meget tid på at rejse rundt i verden. Jeg kommer også til at tage min familie med rundt på træningslejre, men det her med at have en base og have de her faciliteter, det tror jeg er meget, meget vigtigt, at jeg har en bæredygtig hverdag, inden jeg begynder at kaste mig ud på dybt vand som One Championship virkelig er.

Olympian Gym vil først og fremmest tilbyde holdtræning i forskellige typer kampsport, men det vil også være et motions- og fitnesscenter med mulighed for crossfit og selvfølgelig MMA.

Artiklen fortsætter under billedet.

Mark O. Madsen er flere gange blevet kåret som årets bryder i Danmark. På billedet ses han sammen sportschef i Danmarks Brydeforbund Thor Hyllegaard Pedersen. Foto: Brydeklubben Thor

Sammen med to samarbejdspartnere bruger Mark O. Madsen omkring 2 millioner kroner på etableringen af træningscenteret, der også vil huse en sportsbar med sport på storskærm og mulighed for at købe noget sundt at spise.

Den tidligere bryder håber at kunne trække sparringspartnere, MMA-kæmpere og instruktører fra hele verden til Maribo og hans nye træningscenter, hvor han også selv vil træne og udvikle sine evner som MMA-kæmper.

Smartest at sænke farten en smule

De seneste tolv måneder har været hårde for både Mark O. Madsen og hans kone.  

- I de her tolv måneder, hvor Maria og jeg har været i denne her sport, der har vi haft speederen trykket helt i bund, og jeg må nok også indrømme, at der er ikke meget mere plads i forhold til at trykke speederen yderligere i bund og hæve farten for det her projekt yderligere. Så jeg tror, at det smarteste vi kan gøre, det er at trække i håndbremsen og prøve at sænke farten på projektet en lille smule, for vi vil gerne løse opgaverne tilfredsstillende, siger han.

- Det er ikke hensigtsmæssigt at komme ud i en situation, hvor vi simpelthen brænder ud og bliver stressede og de der faresymptomer, dem har jeg altså godt kunnet mærke i denne her proces.

Tilbuddet fra One Championship ville have betydet et yderligere pres på MMA-familien.  

-  Det ville betyde, at jeg skulle kæmpe i asien, og at jeg skulle bruge meget af min tid i asien, siger Mark O. Madsen.

- Det ville have haft konsekvenser for min familie, som ikke bare ville have haft konsekvenser nu men også ud i fremtiden, for det var en eksklusiv aftale som løb over en periode, fortæller han.

Tilbud om at være med i tv-serie

Mark O. Madsen håber, at det stadig vil være muligt for ham at komme til at kæmpe for en af de store internationale MMA-forbund. Derfor sagde han også nej til det asiatiske tilbud på den mest respektfulde og høflige måde, han kunne, fortæller han. Og noget tyder på, at asien stadig har stor interesse i ham.

- Jeg har talt med dem igen, og de er stadig positive, fortæller Mark O. Madsen, der er blevet tilbudt at være med i One Championships tvprogram One Warrior Series.

- Så helt ude i kulden er jeg ikke, siger han.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App