Marie fik en ny ven: Papegøje dukkede op på strand

En familie fik en oplevelse på Næsby Strand syd for Nakskov i torsdags, hvor en ara-papegøje på udflugt kastede sin kærlighed på dem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er ikke hver dag, at man møder en vaskeægte tropisk fugl i det fri på Lolland, der oven i købet lystrer navnet Jacob.

Men det var præcist det, som en familie oplevede på Lolland torsdag aften, hvor en gul og blå ara blev spottet oppe i et træ.

Manden bag fundet ringede til naturvejleder Klaus Bek Nielsen om sit fund – og her rejste man sig resolut fra aftensmaden for at undersøge den usædvanlige melding.

- Det var rigtigt: Der sad en ara-papegøge højt oppe i et stort poppeltræ. Men den var højt oppe, og lod ikke til at være interesseret i os mennesker, fortæller Klaus Bek Nielsen til TV ØST.

Talte dansk

Araer

Helt uinteresseret var papegøjen dog ikke. De fandt ud af, at den forstod dansk – den svarede nemlig, når der blev talt til den.

- Den endte med at flyve ned og sætte sig tæt på i et birketræ. Men så fik vi jo blod på tanden, og min datter Marie hentede fuglefrø til den. Og med det samme, at fuglen så posen, så skal jeg ellers love for, at hun fik en ny ven. Det var kærlighed ved første blik, siger Klaus Bek Nielsen.

Fuglen satte sig så på hendes hoved og skulder, og startede med at flå posen i stykker, så frøene faldt ud. Derefter kunne hun håndfodre fuglen.

- Araen var fuldstændig tryg ved hende, og den lugtede til hende, og hun til den, og de gned hoveder. Det var en fantastisk oplevelse, fortæller Klaus Bek Nielsen.

Fuglen fik lov til at overnatte i et anneks hos det par, der oprindeligt fandt den, før det lykkedes at finde frem til fuglens ejer i en nærliggende by.