Margrethevænget: Lejere slipper for huslejestigning

Byrådet på Lolland har sagt ja til at stille en garanti for et milliondyrt boligprojekt. Det betyder, at beboerne slipper for huslejestigninger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et flertal af byrådet i Lolland Kommune besluttede torsdag aften at stemme ja til at stille garanti for et lån på 42 millioner kroner og derudover selv skyde 600.000 i et boligprojekt i Maribo.

Det er lejlighederne på Margrethevænget i Maribo, der skal rives ned og erstattes af rækkehuse. Prisen på det bliver i alt 107 millioner, hvoraf en del bliver finansieret af landsbyggefonden og en del skal betales via lejerne selv.

Havde kommunen sagt nej til at støtte projektet, så havde det derfor betydet, at huslejen i de nye rækkehuse var blevet meget højere.  

Beslutningen er lidt af en kovending, da økonomiudvalget tre gange har stemt nej til stille garanti til projektet. Henrik Høegh (Venstre) fortæller, at de har skiftet mening, blandt andet fordi gælden for kommunens kaution er blevet nedsat.

SFs Marianne de la Motte holdt dog ved et nej. Begrundelsen var, at der i forvejen er 3000 ledige boliger i området, og hun derfor mener, at det er en forkert beslutning at skyde penge i flere.