¨

Mand sigtet for at indsmugle hash gemt i biobrændsel

Det var 26. juni sidste år, at hashen blev kørt over grænsen ved Rødbyhavn. Det var en rutinekontrol ved færgen i Rødbyhavn, der førte til fundet af de hundredvis af kilo hash. Arkivfoto. Foto: TV ØST

Sammen med flere andre er en mand mistænkt for at have smuglet 180 kilo hash ind i landet gemt i biobrændsel.

En 42-årig mand er torsdag blevet fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Nykøbing Falster i en sag om indsmugling af 180 kilo hash.

Manden, der nægter sig skyldig, er blevet varetægtsfængslet frem til 6. februar.

Det oplyser anklager ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Skipper Pelle Falsled.

Sammen med flere andre er den 42-årige mand sigtet for at have indsmuglet de mange kilo hash. En anden mand på 45 år sidder allerede fængslet i sagen. 

Torsdagens grundlovsforhør blev holdt for lukkede døre, og det er derfor sparsomt med oplysninger om sagen.

Læs også Hollandsk mand idømmes 14 års fængsel for at smugle 35 kilo kokain ind i Danmark

Anklageren vil heller ikke oplyse om den 42-åriges præcise rolle i sagen. Men han fortæller, at de stadig leder efter flere medgerningsmænd.

Blev standset i Rødbyhavn

Hashen, der blev smuglet ind, var gemt i såkaldte big bags med biobrændsel, som var i form af knuste olivensten. De knuste olivensten kom ifølge Ekstra Bladet fra Spanien.

Det var 26. juni sidste år, at hashen blev kørt over grænsen ved Rødbyhavn. Det var en rutinekontrol ved færgen i Rødbyhavn, der førte til fundet af de hundredvis af kilo hash, ifølge EB.

Her skannede Skat lastbilen med sin lastvognsskanner, som kan undersøge lastbiler og containere for ulovligt gods, og opdagede stofferne. 

Læs også Smugler gemte 100 kilo narko i højtalere

Chaufføren, der var fra Litauen, kørte lasten i en litauisk lastbil med en dansk indregistreret trailer. Han blev også i første omgang anholdt og sigtet. Men ifølge Ekstra Bladet blev han løsladt igen, og sigtelsen blev frafaldet, da det viste sig, at han ikke vidste, hvad der lå gemt i lasten.

Dagen efter at lasten blev stoppet ved Rødbyhavn, fandt politiet frem til den 45-årige. Her stod han klar til at modtage lasten ved en lejet lagerhal i Greve, skriver Ekstra Bladet.

Sagen mod den 45-årige mand begynder 18. januar.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App