Mand i biljagt ville tage genvej over muddermark – fanget af lollandsk pløre

En ung spiritus- og narkotikapåvirket mand har fået en lang række sigtelser på halsen efter en biljagt ved Holeby.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det har en betydning, når det regner i flere dage, og jorden er mættet med alt den vand, som den overhovedet kan tage. Det må en mand sande, efter han under en flugt fra politiet mandag forsøgte at tage en genvej hen over en våd, lollandsk pløjemark.

Der var tale om en 20-årig mand uden fast bopæl, der med sig i bilen havde en 20-årig kammerat fra Horsens og to piger på henholdsvis 16 og 17 år.

De fire kørte i en stjålet VW Polo – og til de fires tilsyneladende store overraskelse kørte bilen straks fast i markens mudder.

Ræsede gennem by

Politiet havde kort forinden spottet bilen, der var stjålet fra en adresse i Maribo. Da de forsøgte at stoppe bilen valgte den i stedet at accelerere og tage flugten fra stedet.

I meget høj fart kørte bilen ad Fuglsangvej og Nystedvej og gennem Holeby, hvor den vendte rundt og kørte retur ad Nystedvej. Ved Dalbakkevej ventede en anden politibil imidlertid på den flygtende bil – og det var her, at føreren af bilen slog et sving på den nærliggende mark i et dødsdømt forsøg på at slippe væk fra politiet.

Alle fire i bilen blev anholdt klokken 17.29.

Lang række sigtelser

Føreren af bilen blev sigtet for både spiritus- og narkokørsel, og samtidig for kørsel uden kørekort og en hel stribe overtrædelser af færdselsloven, som var fundet sted under den hasarderede flugt fra politiet hen over Lolland.

Manden blev samtidig sammen med sin ven sigtet for at have stjålet bilen. Vennen blev desuden sigtet for overtrædelse af våbenlovgivningen, da politiet fandt en dolk i hans taske.

Politiet oplyser, at alle fire blev løsladt igen efter at være blevet afhørt.