Mand faldt 12 meter ned i arbejdsulykke

En 23-årig mand blev tirsdag fløjet til Rigshospitalet efter en alvorlig ulykke, hvor han faldt 12 meter ned og ramte et betongulv på Knuthenlund Gods.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En alvorlig arbejdsulykke fandt tirsdag eftermiddag sted på Knuthenlund Gods på Lolland.

Her var en 23-årig mand og hans kollega i gang med at arbejde på en ny lagerbygning på godset, da den 23-årige mistede balancen i en lift og faldt 12 meter ned og ramte et betongulv.

Tog seler af

Ulykken skete kort før frokost. De 2 kolleger havde sænket liften, men opdagede, at en lift magen til var ledig og ville lige ordne noget arbejde, inden de gik til pause. De havde netop afspændt sig de sikkerhedsseler, som de skal sætte fast til liften, men begav sig alligevel op i den anden lift.

- De har fortalt, at de på vej op, talte om, at de ikke havde selerne på, men at de tænkte, at de godt lige kunne få arbejdet klaret. Desværre sker der det, at den ene mister balancen og falder ud af kurven, siger Jacob Raalund, der er indehaver af tømrerfirmaet Per Rasmussens eftf., hvor den 23-årige man er ansat.

Han understreger, at de 2 medarbejdere havde det nødvendige sikkerhedsudstyr til rådighed, og at de mandag, da arbejdet gik i gang, blev instrueret i, hvad de skulle gøre.

2 strakspåbud

Den 23-årige blev efter faldet fløjet til Rigshopitalet, hvor han formentligt bliver opereret i dag onsdag.

- Han har fået et brud på lårbenet og på hoften, men vi har fået at vide, at hun skulle kunne komme sig uden mén, siger Jacob Raalund.

Arbejdstilsynet har været på Knuthenlund for at undersøge omstændighederne omkring arbejdsulykken. Det har givet 2 strakspåbud til firmaet, som skal forhindre, at lignende arbejdsulykker sker igen, og så er der givet et påbud om, at de ansatte ikke må løfte tunge ting som den bjælke, den 23-årige og hans kollega var ved at sætte op, da ulykken skete.