Mand dømt for drabsforsøg: Skød efter den forkerte mand

En 53-årig mand fra Stokkemarke blev mandag idømt syv års fængsel for drabsforsøg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En konflikt mellem to mænd på det nordlige Lolland endte i marts i en alvorlig konfrontation, hvor den 53-årige mand forsøgte at skyde 27-årig mand i hans hjem i Torrig.

Mandag faldt dommen: Den 53-årige mand skal hele syv år i fængsel. Det har Retten i Nykøbing Falster besluttet.

Ledte efter skyldner

I retten kom det frem, at den 53-årige mand besøgte Torrig, da en beboer i huset skyldte ham nogle penge. 

- Den mand, som han gerne ville tale med, var ikke hjemme. I stedet var den 27-årige, der også bor på adressen, hjemme. Og den 53-årige trak så et gevær og skød to gange, siger anklagerfuldmægtig Ulrik Birk Gottfredsen, til TV ØST.

Den 53-årige mand hævdede i retten, at han havde skudt for at skræmme - men retten fandt det bevidst, at han havde forsøgt at ramme den 27-årige, der dog flygtede ud af huset.

Den 53-årige mand nægtede sig skyldig, og han valgte at anke dommen på stedet.

Hård straf

At drabsforsøget udløser en straf på syv års fængsel kan umiddelbart virke som en hård straf, men det afviser Ulrik Birk Gottfredsen.

- Det er en fin straf. Folketinget valgte i foråret straffen for at bære våben under særligt skærpende omstændigheder, og det må også vise sig i straframmen på drabsforsøg, der jo skal straffes hårdere end bare det at have våbenet, siger han.

Intens efterforskning

Hændelsen fandt sted den 13. marts. Dengang ønskede politiet ikke at sige meget om sagen, men fastslog at der var tale om et opgør mellem de to mænd, og at det ikke havde relation til den bandekonflikt, der i foråret plagede landsdelen.

Dengang kom det dog ikke frem, at den 53-årige havde forsøgt at træffe en helt anden mand, end ham, som der blev skudt imod.

Politiet indledte efter episoden et større efterforskningsarbejde, hvor blandt andet Beredskabsstyrelsen deltog.