Mand død efter knivstikkeri - Politiet opfordrer gerningsmand til at melde sig

Politiet har efterforsket hele natten, efter en 32-årig mand blev stukket ned med kniv natten til lørdag ved Døllefjelde-Musse Marked.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Opdatering
Den 32-årige er lørdag kort før klokken 19 afgået ved døden. Politiet efterforsker nu sagen som en drabssag.


En 32-årig mand blev fredag aften udsat for et knivstikkeri ved Døllefjelde-Musse Marked.

- Vi var til stede dernede hele aftenen og ud på natten og har også haft politi dernede dagen igennem. Sideløbende med det kører vi efterforskning for at klarlægge, hvad der er sket, siger Rune Dahl Nilsson, der er vicepolitiinspektør hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

quote Vi er selvfølgelig påvirket af, at det lige skulle ske her

Per Hansen, bestyrelsesformand for Døllefjelde-Musse Marked.

Den 32-årig mand, der blev stukket ned, er i kritisk tilstand.

- Vi er selvfølgelig påvirket af, at det lige skulle ske her, siger Per Hansen, der er bestyrelsesformand for Døllefjelde-Musse Marked.

- Men vi har heldigvis et beredskab sat af, der er gearet til at håndtere det, så det er noget, vi er forberedte på, selvom det ikke er noget, vi forventer, der sker, siger Per Hansen.

Ifølge bestyrelsesformand for Døllefjelde-Musse Marked har kræmmermarkedet et beredskab sat af, der er gearet til at håndtere det, når der sker et knivstikkeri, som det, der skete fredag aften.
Ifølge bestyrelsesformand for Døllefjelde-Musse Marked har kræmmermarkedet et beredskab sat af, der er gearet til at håndtere det, når der sker et knivstikkeri, som det, der skete fredag aften. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

Politi ved, hvem gerningsmanden er

De to mænd har, ifølge politiet, en relation til hinanden, som ikke er familiær.

På baggrund af vidneafhøringer, beviser på stedet og overvågning fra området, har politiet en formodning om, hvem gerningsmanden er.

Derfor opfordrer de ham på det kraftigste til at melde sig selv:

- Vi har en formodning om, hvem gerningsmanden er. Han har forladt markedspladsen dernede fredag aften. Vi har søgt efter ham, og han ved, vi søger efter ham. Så hvis ikke han melder sig selv i dag, så vil vi gå ud med billede og identitet på ham i morgen, for vi er selvfølgelig særdeles interesseret i at tale med ham, siger vicepolitiinspektør Rune Dahl Nilsson.

Ifølge politiinspektøren er der dog intet ved sagen eller efterforskningen, der endnu er lukket ned:

- Vi fortsætter vores efterforskning, vi har et bredt perspektiv på sagen og holder alle muligheder åbne. Vi efterforsker i flere retninger, siger vicepolitiinspektør Rune Dahl Nilsson.

Læs også
Knivstikkeri på Døllefjelde-Musse Marked: Politiet efterlyser vidner til drabsforsøg
Læs også
Knivstikkeri på Døllefjelde-Musse Marked: Politiet efterlyser vidner til drabsforsøg

Opfordrer vidner til at melde sig

Politiet anmoder, borgere, der har været til stede på Døllefjelde i går, der har enten set eller hørt noget om hændelsen, om at kontakte politiet på 114.

- Vi vil meget gerne tale med dem - stort som småt. Det kan være den lille ting, borgeren ikke regner med, der har betydning for sagen, som faktisk gør, at vi kan komme videre, siger Rune Dahl Nilsson fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

quote Hvis ikke han melder sig selv i dag, så vil vi gå ud med billede og identitet på ham i morgen

Rune Dahl Nilsson, vicepolitiinspektør

Festen fortsætter

På markedet har knivstikkeriet sat sit spor blandt gæsterne, men der er alligevel gang i folkefesten.

- Man er vel altid lidt utryg, hvis man er alene et eller andet sted, på en mørk mark, men når vi er sammen med en masse mennesker og hygger os, så er der ikke noget at være bange for, siger Manna Nielsen fra Glostrup.

Manna Nielsen fra Glostrup (th.) synes ikke, der er noget at være bange for på Døllefjelde-Musse Marked, så længe man ikke er alene og er sammen med andre.
Manna Nielsen fra Glostrup (th.) synes ikke, der er noget at være bange for på Døllefjelde-Musse Marked, så længe man ikke er alene og er sammen med andre. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

- Man kan ikke mærke noget hernede, men vi snakkede om det, inden vi tog herned, at vi synes, det er forfærdeligt, at de unge mennesker ikke bare kan tage herned og hygge sig og have det rart, siger Tinia Rasmussen fra Mern.

Tinia Rasmussen fra Mern siger, at stemningen stadig er god på kræmmermarkedet, dagen efter knivstikkeriet, men at det da er noget, man taler om.
Tinia Rasmussen fra Mern siger, at stemningen stadig er god på kræmmermarkedet, dagen efter knivstikkeriet, men at det da er noget, man taler om. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

Politiet forsikrer dog, at kræmmer-gæsterne sagtens kan færdes trygt og frit.

- Borgerne kan trygt færdes på Døllefjelde. Den her situation, vi havde i går med knivstikkeriet, var en sag mellem to parter, og det er ikke noget andre borgere skal være nervøse over, siger vicepolitiinspektør Rune Dahl Nilsson.


Nyhedsoverblik