Magnus Heunicke: Lolland kan jo ikke huse alle

Kommunalordfører Magnus Heunicke (S) vil have stoppet den massive trafik af kontanthjælpsmodtagere til Lolland Kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er horribelt, vi kan ikke have, at Lolland Kommune bliver hele Danmarks socialkontor.

Sådan siger Magnus Heunicke, kommunalordfører hos Socialdemokratiet til TV ØST, efter direktør i Glostrup Kommune, Ole Toftegaard, torsdag udtalte, at Glostrup Kommune opfordrer deres økonomisk trængte borgere til at flytte til Lolland.

- Vi bliver nødt til at stoppe den trafik, det er en kæmpe byrde for Lolland Kommune. Uanset hvad de gør, så sidder de fast, lyder det fra Magnus Heunicke (S).

quote vi kan ikke have, at Lolland Kommune bliver hele Danmarks socialkontor.

Magnus Heunicke (S)

Udtalelsen kan sætte gang i en debat

Glostrup Kommunes indrømmelse af, at de sender deres borgere på overførselsindkomst mod Sydhavsøen overrasker ikke Magnus Heunicke

- Det er et fænomen, vi længe har hørt, at hovedstadskommunerne råder deres borgere på den måde, nu er der endelig kommet et konkret eksempel frem i lyset, fortæller Magnus Heunicke (S).

Han håber, at eksemplet fra Glostrup Kommune kan sætte gang i en større debat på Christiansborg.

- Lige nu er det endnu mere aktuelt på grund af regeringens kontanthjælpsloft. Fremover vil endnu flere borgere ikke kunne betale deres husleje og derfor føle sig nødsaget til at flytte ind i faldefærdige bygninger på Lolland, fortæller Magnus Heunicke (S).

Indkalder beskæftigelsesministeren til samråd

Socialdemokratiet har nu indkaldt beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) til et samråd.

- Vi vil have stoppet denne her trafik. Konkret vil vi sætte spørgsmål ved, om det skal være lovligt for kommunerne at rådgive borgerne til at flytte, og så vil vi ændre de alt for lave ydelser, fortæller Magnus Heunicke (S).