Maersk bag løndumping i Nakskov

6 filippinere ansat af Maersk har arbejdet for 5000 kroner om måneden på et værft i Nakskov. Dybt problematisk, lyder det fra fagforbundet 3F.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Maersk har brugt ulovligt importeret arbejdskraft på et værft i Nakskov. Det skriver fagbladet 3F på sin hjemmeside.

6 filippinere blev ansat til at udføre værftsarbejde, men når skibet ligger stille, strider det imod reglerne, lyder det fra Henrik Berlau, forhandlingssekretær i 3F's transportgruppe.

- Maersk kan bruge filippinske søfolk på skibe, der sejler under dansk flag i international fart. Men her ligger skibet stille, og der er hentet værftsarbejdere fra Filippinerne til Danmark. Det har intet med international søfart at gøre, og ophold kræver dansk arbejds- og opholdstilladelse. Samtidig er der masser af ledig arbejdskraft i Nakskov, siger Henrik Berlau.

Skulle have været anderledes

I en mail til Fagbladet erkender Maersk Supply Service, at forholdene ikke er i orden:

"Brugen af dette vedligeholdelsesteam skulle have været arrangeret anderledes. Som følge af dette forhold er det besluttet, at de 6 medarbejdere snarest sendes videre til et af de øvrige Maersk-skibe, der opererer i international fart".

Dybt problematisk

Episoden fra Nakskov er langt fra enestående, lyder det fra 3F.

- Det sker ofte, at udlændinge kommer til Danmark på schengen-visa som maskerede søfolk. Det har vi forgæves forsøgt at gøre myndighederne opmærksom på. Det er dybt problematisk, at ingen ved, hvor mange filippinere og indere der er kommet ind i Danmark på den her måde, siger Henrik Berlau.