To mænd nægter at stå bag påsatte brande med millionskader

De to mænd, der er anklaget for at stå bag 18 påsatte brande med efterfølgende skader til 35 millioner kroner, nægter sig skyldige.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hen over sommeren 2015 var Lolland og Falster plaget af mange påsatte brande. Brande, der samlet set forårsagede skader for omkring 35 millioner kroner.

To mænd på 23 og 30 år fra Nykøbing Falster er tiltalt for at antænde de 18 brande og begå adskillige indbrud.

Men de to mænd nægter sig ifølge Lolland-Falsters Folketidende skyldige i sigtelserne om påsatte brande. Til gengæld erkender de en række indbrud og tyverier til i alt et par millioner kroner.

Satte ild til ladebygninger med bigballer 

Den yngste er alene tiltalt for at have forårsaget skader for mere end 17 millioner kroner ved en enkelt brand den 20. oktober, som også bragte to menneskers liv i fare. I Stubbekøbing lå de to personer og sov i en tilbygning til en lade, da ilden blussede op.

Brandene, som de to mænd er tiltalt for at påsætte sammen, har resulteret i skader for næsten 18 millioner kroner. De samlede skader løber altså op i cirka 35 millioner kroner.

De to mænd hævdes både at have sat ild til ladebygninger med bigballer af halm, marker med halmstakke, en maskinhal, en stråtækt bygning og to campingvogne i perioden fra maj til oktober.

Stjal en støvsuger, Weber-grill og flere traktorer

I samme periode er de to venner desuden anklaget for 19 indbrud og et tilfælde af hærværk.

Udbyttet var blandt andet 1500-2000 liter diesel, elværktøj, flere traktorer og knallerter, en støvsuger og en Weber grill.

Begge mænd har siddet varetægtsfængslet siden 21. oktober 2015, og i grundlovsforhøret dengang nægtede de sig skyldige i brandene.