Lyset tændt over Lolland

Danske og internationale kunstnere udfordrer rum og arkitektur i årets udgave af 'Lys over Lolland'. Festivalen fortsætter i ti dage

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I de kommende dage indtager moderne kunst de gamle industribygninger i Holeby på Lolland.

Kunst- og kulturfestivalen 'Lys over Lolland' er i år rykket ind på Danmarks første sukkerfabrik, Højbygård i Holeby – som senere blev til papirfabrik og nu stadig ligger som et af Danmarks bevaringsværdige industriminder.

I ti dage vil fabrikkens vældige rum være omdannet til kunsthaller, hvor kunst og arkitektur skal arbejde sammen - og hvor lokale, regionale og internationale kunstnere har ladet sig inspirere af bygningens arkitektur og stemning.

26_700_16735.jpg
Foto: TV ØST

 

'Lys over Lolland' udgør en af de største og mest originale kulturbegivenheder i landet. Den byder på  mange forskellige effektfulde kombinationer af lyskunst, installationer, skulptur og design i stort format samt events, forfatteraftener og koncerter. Blandt kunstnerne i år er:

  • Richard Winther - en unik særudstilling med værker af en af Danmarks mest originale kunstnere, der døde i 2007 og som er født på Lolland, hvor han også levede sine sidste år.

 

  • Ingvar Cronhammar er en ener i dansk kunsthistorie. Til Lys over Lolland har han skabt et stedspecifikt værk til et af papirfabrikkens industrielle rum: et 3,20 meter højt springvand med 12 lodrette vandløb monteret med lys.

 

  • Caroline Hendersson, en af landets absolutte jazzdivaer, vil på Lys over Lolland præsentere sange fra sit nye album ”Keeper of the Flame”.

 

  • Ole Michelsen introducerer den danske film ”Sandheden om mænd”, instrueret af Nikolaj Arcel – og den australske film ”Maos sidste danser”, instrueret af Oscar vinderen Bruce Baresford.

 

  • Jimmy Jørgensen – et multi-talent, der formår at forene sangkunst med teater og performance – og som er aktuel med albummet ”Come Into My Sleep”

 

  • Slagtøjskoncerten EXPO POWER DRUMS, der blev uropført under Danmarksdagen på årets verdensudstilling i Kina  og som ikke er opført siden. Koncerten bliver afslutningen på 'Lys over Lolland' under ledelse af slagtøjsprofessor Gert Mortensen.

forside.jpg
Foto: TV ØST

Se meget mere om programmet på www.lysoverlolland.dk. Du kan finde vej til Højbygård her