¨

Lummer giraf-far beskadigede penis under parringsforsøg – men det endte lykkeligt til sidst

Her er den nyfødte girafkalv. Foto: Knuthenborg Safaripark

I Knuthenborg Safaripark er en lille girafkalv kommet til verden. Du kan være med til at bestemme, hvad den skal hedde.

Da dyrepasserne mødte ind i Knuthenborg Safaripark søndag morgen i sidste uge, opdagede de, at parken havde fået en lille ny beboer.

I 15 måneder havde girafkoen Dora nemlig brygget på en lille kalv, som altså kom til verden i sidste weekend.

Det skriver Knuthenborg Safaripark i en pressemeddelelse.

Girafkalven starter livet med at komme ud af moren, falde to menter ned og lande på hovedet, så den fik en hård start på livet

Rasmus Nielsen, chefzoolog, Knuthenborg Safaripark

Og det går ikke helt udramatisk for sig, når sådan en lille størrelse kommer til verden.

- Girafkalven starter livet med at komme ud af moren, falde to menter ned og lande på hovedet, så den fik en hård start på livet. Det er lidt af en supermandsfødsel, hvor den har forbenene først, så kommer hovedet, og til sidst kommer bagbenene så ud, siger chefzoolog Rasmus Nielsen fra Knuthenborg Safaripark.

- Faldet er med til at gøre, at den i et gisp får fyldt lungerne med luft, og dermed tager kalven den meget vigtige første vejrtrækning.

Det er en nysgerrig giraf, der er kommet til verden. Foto: Knuthenborg Safaripark

En ivrig herre

Girafkalven er en hun, der var omkring 150 centimeter høj og vejede cirka 50 kilo ved fødslen. Hun er den første girafkalv i parken siden 2016.

Og det nye liv skyldes den irske giraftyr, der kom til parken forrige efterår. En dameglad – og ganske ivrig herre, selvom han i starten var en smule bange for hunnerne.

Giraftyren har blandt andet været så ivrig efter at parre en hun, at han beskadigede sin penis i forsøget på at nå hende mange gange

Rasmus Nielsen, chefzoolog, Knuthenborg Safaripark

- Men han blev hurtigt noget af en charmør og er ret lummer. Giraftyren har blandt andet været så ivrig efter at parre en hun, at han beskadigede sin penis i forsøget på at nå hende mange gange, siger Rasmus Nielsen.

Sandsynligvis flere på vej

Og det er sandsynligvis ikke kun Dora, der er kommet i lykkelige omstændigheder efter nærkontakt med den irske tyr.

- Dyrepasserne har observeret et par parringer med forskellige girafkøer, og selvom det kan være svært at se, om en girafko er drægtig, har vi en formodning om, at flere er på vej, siger chefzoologen.

Nu er det helt store spørgsmål så, hvad den lille ny skal hedde. Dora har to andre unger, der hedder Daimisi og Daia. På Knuthenborg Safariparks Facebook-side kan du komme med bud på, hvad giraffen skal hedde – det eneste krav til buddet er, at det starter med D som de andre.

Girafkalven og eventuelle halvsøskende vil kunne opleves på Savannen fra 13. april, hvor Knuthenborg Safaripark slår dørene op til en ny sæson.

02:07

Se den lille girafkalv her.

Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App