Lufthavn opgraderes

Der blev ikke sparet på noget til Lolland-Falster Airports åbent hus. Men udover flyopvisning kunne lufthavnen også fremvise planen om en opgradering.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mellem 1.000 og 1.500 besøgte søndag Lolland-Falster Airport til lufthavnens årlige åbent hus, og de havde nok at se på, når de kiggede op. Jetfly, svævefly og faldskærmsudspringere var noget af det, de kunne se.

Folk på Lolland og Falster skal måske vende sig til at se flere fly på himlen. Lufthavnen er nemlig i gang med en opgradering af lufthavnen, så den er klar til at tage imod flere fly, når Femern-forbindelsen skal bygges.

- De næste mange år vil vi få en væsentlig forøget beflyvning. Hvad der sker bagefter er svært at spå om, siger flyvepladschef Hans Mouszynski.

Lufthavnen har blandt andet fået landingsbanen malet op. Teknikken fra 1970'erne i kontroltårnet bliver også skiftet ud i løbet af de næste måneder. Det betyder, at lufthavnen i fremtiden også kan bruges i mørke og dårligt vejr.

Sidste år var der 5.000 flyvninger lufthavnen ved Holeby. Næste år regner Hans Mouszynski at tage imod 7.000 fly, og når arbejdet med Femern-forbindelsen begynder, kan det tal stige.

- Det håber vi på, og det tror jeg også. Vi er begyndt at se flere udenlandske flyvere, siger Hans Mouszynski.