Lollik vil være ny leder af Alternativet og have den gamle gejst tilbage

Sascha Faxe fra Storkreds Sjælland bliver den syvende kandidat til at ville afløse Uffe Elbæk som leder af Alternativet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 1. februar afgøre medlemmerne i Alternativet på et ekstraordinært landsmøde, hvem der skal være partiets nye leder efter Uffe Elbæk, der i december meddelte sit stop. 

Seks har allerede meldt deres kandidatur, blandt andet to af medstifterne, Josephine Fock og Rasmus Nordqvist. 

Nu melder lolliken Sascha Faxe sig så som den syvende i rækken. 

Faxe er 1. suppleant til Folketinget i Storkreds Sjælland og fik ved seneste folketingsvalg 1.192 personlige stemmer. Hun har aldrig siddet i Folketinget, men har tidligere arbejdet i partiets landssekretariat.

quote Jeg understøtter klart det arbejde, der allerede er lavet på Christiansborg i efteråret

Sascha Faxe

Faxe har ifølge hende selv fået mange opfordringer til at stille op, både fra baglandet i storkredsen, enkeltpersoner og fra bestyrelser, og stiller op med ønsket om at skabe en tydelig politisk retning og bringe mere af den gejst tilbage i det grønne parti, som der var ved dannelsen i 2013. 

- Samtidig synes jeg, det er vigtigt, at vi bliver ved med at være en åben og magtdelene organisation, hvor vi bliver ved med at undersøge, hvor vi kan finde nye måder at skabe politik sammen på. Det er ikke fordi, det som sådan er nyt noget af det her, men jeg repræsenterer både det politiske og det mere aktivitiske organisatoriske, siger Sascha Faxe til TV2 ØST.  

Støtter op om politisk arbejde

Bliver hun valgt, vil hun støtte op om den retning og det arbejde, partiet allerede har lavet på Christiansborg.

- Jeg understøtter klart det arbejde, der allerede er lavet på Christiansborg i efteråret, hvor det er ret tydeligt, at vi arbejder os tættere på det parlamentariske flertal lige nu. Jeg synes, vi skal være medspiller på den bane, og det synes jeg, at klimaloven og finansloven viser.

Hvorfor er du bedre end de andre kandidater?

- Jeg er bedre med den retning, jeg står for. Den retning er en samarbejdende og lyttende magtdelingsparti, hvor vi både har et stærkt fokus på det parlamentariske arbejde, men også et meget stærkt fokus på mere friere og klarere rammer i vores organisatoriske arbejde, så vi får noget nytænkning og en masse ideer på banen. 

- Men vil vi gerne have et parti, der er mere strømlinet politisk og bliver mere traditionelt partimæssigt, så vil jeg ikke være den rigtige leder, for det er ikke den linje, jeg kommer med, siger Sascha Faxe, der bor i Himmelev og er udviklingsmedarbejder hos medborgerhuset INSP i Roskilde.