¨

Lollandske atommodstandere sætter deres lid til Søren Pind

Den lollandske protestgruppe har længe kæmpet mod atomaffald. Foto: TV ØST

Forskningsminister Søren Pind (V) bliver trukket ind i kampen om at huse atomaffald. Protestgruppen fra Lolland håber, ministeren vil lytte til dem.

Lollandske atommodstandere har længe kæmpet mod planerne om at nedgrave atomaffald på Lolland fra en nedlagt forsøgsreaktor fra Risø.

Sammen med andre protestgrupper fra forskellige steder i landet har Lolland mod Atomaffald samlet flere dokumenter, der over for uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) argumenterer mod at grave atomaffald ned i jorden. 

- Hvis man graver det ned, så kan du lige så godt sætte kryds i kalderen for en miljøkatastrofe, siger Bodil Waagensen, stifter af protestgruppen Lolland mod atomaffald, til TV ØST.

Hvis man graver det ned, så kan du lige så godt sætte kryds i kalderen for en miljøkatastrofe

Bodil Waagensen, stifter af protestgruppen Lolland mod atomaffald

- Man skal i stedet bygge en bygning som mellemlager, og lade teknikken arbejde, tilføjer hun.

Atomaffaldet svarer til 250 fyldte lastbiler

Protestgruppernes fælles mission om at stoppe planen om nedgravning af atomaffaldet, hvis mængde svarer til 250 fyldte lastbiler, går ind i en ny fase. Senere på måneden modtager Søren Pind en indstilling om den fremtidige håndtering af atomaffaldet, hvor dokumenterne fra grupperne vil indgå.

- Jeg håber, at han vælger den rigtige beslutning, hvilket er et mellemlager, siger Bodil Waagensen, stifter af protestgruppen Lolland mod atomaffald, til TV ØST. 

Læs også Lolland kæmper mod atomaffald: Nu inddrages Søren Pind i kampen

Grupperne mødes i marts for at diskutere det videre skridt i deres kamp mod atomaffaldet. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App