Lollands borgmester: Skyderier om natten skaber meget utryghed

Lolland Kommune har i lang tid arbejdet på at undersøge, om de kunne bruge den nye rockerlov til at lukke et klubhus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Da der natten til den 6. oktober blev affyret skud mod det gamle sundhedshus i Maribo, skred politiet straks til handling.

De greb ind og lukkede huset, der er kendt for at være samlingssted for rockerklubben Satudarah MC, ned.

Og den bold har Lolland Kommune nu grebet. Gennem den nye rockerlov har de nemlig forbudt alle former for forsamlinger af grupper i ejendommen de næste tre måneder.

quote Hvis der kører nogen rundt om natten og skyder mod bygningen, så synes jeg, at det skaber noget utryghed

Holger Schou Rasmussen (A), borgmester

- Hvis der kører nogen rundt om natten og skyder mod bygningen, så synes jeg, at det skaber noget utryghed. Samtidig har de ændret på bygningens konstruktion. Politiet har længe været opmærksomme på klubben, og det, sammen med utrygheden, gør, at vi skrider til handling, siger Lollands borgmester, Holger Schou Rasmussen (A), til TV ØST.

Mulighed for forlængelse

Og kommunen har i længere tid overvejet, om de kunne tage den nye rockerlov i brug, fortæller borgmesteren. Loven trådte i kraft 1. juli i år, og den gør det lettere for kommunerne at skride ind, hvis bander eller rockergrupper skaber utryghed i lokalsamfundet. 

- Da man oplevede det her skyderi for to uger siden om natten, så var det prikken over i’et, så vi kunne tage loven i brug. Det har både politiets og kommunens jurister været inde over, så vi føler os sikre på, at vi kan bruge rockerloven, siger Holger Schou Rasmussen.

Indtil videre gælder forbuddet mod at bruge sundhedshuset som samlingssted i tre måneder.

quote Hvis de flytter sig og utrygheden flytter med, og skyderierne og ulovlighederne fortsætter, så vil vi bruge den her rockerlov mod en ny bygning igen

Holger Schou Rasmussen (A), borgmester

- Man kan selvfølgelig ikke boykotte en bygning for evig tid, så den ikke kan bruges til forsamlingsaktiviteter. Der kan jo være alle mulige andre former for klubber, der kunne have interesse i bygningen. Men lige nøjagtig de næste tre måneder er det ikke muligt, siger borgmesteren.

- Og hvis vi, når tiden er gået, er i den situation, at det stadig er usikkert, så kan vi forlænge det. 

Holder skarpt øje

Lukningen af klubhuset forhindrer ikke rockerklubben i at samle sig et andet sted. Men kommunen forsikrer, at de holder skarpt øje med dem.

- Hvis de flytter sig og utrygheden flytter med, og skyderierne og ulovlighederne fortsætter, så vil vi bruge den her rockerlov mod en ny bygning igen. Vi vil forfølge de muligheder, vi har, siger Holger Schou Rasmussen.

Politiet mener, at skyderiet mod klubhuset den 6. oktober var en konsekvens af en verserende konflikt mellem Satudarah MC og Black & White South, der er en støttegruppe til Mongols.