Lollands borgmester om statslige arbejdspladser: Jeg vil se det først

Holger Schou Rasmussen (A) håber på at få nogle af de cirka 1800 statslige arbejdspladser, som regeringen vil flytte fra hovedstaden til provinsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den bliver kaldt version 2.0. Og kortene bliver holdt meget tæt ind til kroppen. Derfor er der ikke kommet meget ud om regeringens planer om endnu en udflytning af statslige arbejdspladser og uddannelser fra hovedstaden til provinsen.

- Vi har sendt et prospekt ind og sagt, vi blandt andet gerne vil have Ankestyrelsen og dele af Energistyrelsen, siger borgmester i Lolland Kommune, Holger Schou Rasmussen (A).

Pressemøde

Den nye udflytningsrunde vil blive offentliggjort ved et pressemøde klokken 13 onsdag, hvor statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og minister for offentlig innovation, Sophie Løhde (V) vil afsløre planerne for, hvilke arbejdspladser, der skal flyttes hvorhen.

quote Det burde være naturgivent, at vi får nogle i denne omgang, men jeg vil se det først.

Holger Schou Rasmussen (S), borgmester, Lolland

Under sidste udflytning, der blev offentliggjort i 2015, var der ingen ekstra arbejdspladser til Lolland Kommune.

- Det burde være naturgivent, at vi får nogle i denne omgang, men jeg vil se det først, siger borgmesteren.

Kortene tæt til kroppen

Det er vitterligt meget lidt, der er kommet frem om planerne. Guldborgsund Kommune har lagt billet ind på Erhvervsstyrelsen. Men om det kommer til at ske, ved vi først efter pressemødet.

Ifølge beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V), vil man i denne omgang også rykke uddannelsesinstitutioner til provinsen.

Det er kommet frem, at bl.a. Kalundborg og Nykøbing Falster bliver såkaldte uddannelsesstationer, som er små lokalafdelinger af eksisterende uddannelser. I Kalundborg får man dermed en sattelit af bioanalytikeruddannelsen i Næstved, mens man ifølge DR Nyheder og Børsen får en sattelit af Slagelses produktionsteknolog-uddannelsen i Nykøbing Falster. 

Der bliver højst sandsynligt tale om en større udflytning, hvor flere tusinde ansatte skal have ny arbejdsplads. Det kan betyde farvel til en del embedsmænd. Ifølge Altinget.dk kom der en opsigelse fra otte ud af ti embedsmænd, der skulle have ny arbejdsplads ved sidste udflytningsrunde, der blev offentliggjort i 2015.

 

Her fik de arbejdspladser