Lollands borgmester forundret over kritik før afgørelse

Lollands borgmester undrer sig over, at styrelse kritiserer kommunen for svigt, før sagen er afgjort.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lolland Kommune bliver kritiseret af Styrelsen for Patientsikkerhed for ikke at have grebet ind over for et plejefirma, der har fået flere hundrede klager fra patienter og pårørende.

Men det utilfredsstillende, at Styrelsen for Patientsikkerhed har rettet kritik, før sagen er afgjort, siger Holger Schou Rasmussen (S), der er borgmester i Lolland Kommune.

- Jeg bliver meget bekymret, når en myndighed går ud og udtaler sig om en sag, som endnu ikke er afgjort.

Den endelige afgørelse i sagen er nemlig ikke blevet truffet. Derfor undrer borgmesteren sig over, at en enhedschef i styrelsen allerede er gået ud og har udtalt sig kritisk. 

- Vi tager selvfølgelig kritik til os, men vi skal have kritikken først. Vi skal have en endelig afgørelse. Og den har vi simpelthen ikke fået endnu, siger borgmesteren.

Sagen bliver drøftet på et møde i Styrelsen for Patientsikkerhed på tirsdag. Det kan ikke udelukkes, at der kan blive tale om et påbud, skriver TV2.

Plejefirma har modtaget de omkring 250 klager

Det er det private plejefirma Pleje Plus, der har modtaget de omkring 250 klager, som beretter om svigt, hvad angår medicinering, personlig hygiejne og rengøring.

Anette Lykke Petri, der er enhedschef ved Styrelsen for Patientsikkerhed har udtalt, at det er et alvorligt problem, at kommunen ikke har grebet ind tidligere, skriver TV2.

- Vi finder det meget kritisk, at kommunen ikke tidligere har reageret over for de her rigtig mange klager, der har været over Pleje Plus. 

- Vi savner, at kommunen som overordnet tilsynsmyndighed havde grebet ind og handlet langt tidligere, end de har gjort, siger hun til TV2.

Borgmesteren har ikke yderligere kommentarer, før han får den endelige afgørelse på tirsdag