¨

Lollands borgmester føler sig snydt

Foto: TV ØST

Lolland Kommune skulle have haft penge fra landets rige kommuner i udligningsreformen. Men nu har kommunens økonomer regnet efter og fundet ud af, at de faktisk mister penge.

Før sommerferien så det lysere ud for borgerne på Lolland. Kommunen skulle have 47 millioner kroner fra landets rige kommuner i udligningsreformen, men nu ser virkeligheden anderledes ud.

Hul i kommunekassen
Istedet for at modtage penge ender kommunen i et minus. Det viser beregninger, som kommunen selv har lavet.

- Jeg har ikke fantasi til at finde ud af, hvor vi skal finde pengene. I forvejen lukker vi skoler og børnehaver i takt med at børnetallet bliver lavere, fortæller borgmester i Lolland Kommune, Stig Vestergaard (Soc.dem).

Ifølge kommunen skyldes det, at Lolland mister flere indbyggere end først beregnet. Og jo færre indbyggere, jo færre penge fra de rige kommuner.

- Kommunerne er altid blevet trukket, når de får færre indbyggere. Men forskellen mellem tidligere og nu er, at vi mister dobbelt så mange penge, som vi gjorde tidligere per indbygger, siger Stig Vestergaard.

Venstre bakker op
Problemerne med udligningsreformen vækker forargelse hos Venstre på Christiansborg. Partiet har kaldt Økonomi- og Indenrigsminister, Margrethe Vestager i samråd om de nye udregninger.

- Vi vil selvfølgelig spørge ministeren, om det virkelig kan passe, at hun vil fremstå som Robin Hood med højre hånd,  for så med ve nstre hånd at give yderkommunerne sådan en mavepuster med nogle nye beregningsmodeller, som har en lang større negativ virkning end udligningsreformen. Det må simpelthen være en fejl, siger folketingsmedlem Henrik Høegh (Venstre).

TV2 Øst har i dag forgæves forsøgt at få en kommentar fra Margrethe Vestager.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App