Lolland vil have borgere til at skrive politikken

Kultur – og fritidspolitikken i Lolland Kommune udløber i 2014. Derfor inviteres borgene nu til at skrive en ny, der skal gælde de næste 10 år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der skal skrives en ny kultur – og fritidspolitik for Lolland Kommune, der skal gælde i årene 2015-2025 og borgerne selv kan være med til at udvikle og præge den nye politik, som skal formuleres.

Startskuddet til processen mod en ny kultur- og fritidspolitik for Lolland Kommune lyder tirsdag den 30. september klokken, hvor alle borgere får mulighed for at komme med til Kick Off-møde i Højrebyhallen i Søllested.

-  Vi lader bogstaveligste forstand borgerne selv skrive den politik, der skal gælde for perioden 2015-2025. Så selvom det er os som politikere, der i sidste ende skal godkende politikken, er det i høj grad borgernes egen politik, og det vil sikre en meget høj grad af ejerskab, siger formand for Fritids – og Kulturudvalget i Lolland Kommune, Heino Hansen (A) i en pressemeddelelse.  

Som del af Kick Off-mødet vil der blive etableret temagrupper, som senere skal mødes og formulere et samlet input til politikken i løbet af oktober og november måned. I slutningen af november skal alle temagrupper så mødes og diskutere politikken og ikke mindst formulere den.

-   Lolland Kommune har sat borgerinddragelse højt på dagsordenen ikke bare for den kommende byrådsperiode men for fremtiden, så det er helt naturligt, at vi arbejder tæt med borgerne også i forbindelse med kultur- og fritidspolitikken, siger Heino Knudsen