Lolland vil byde tilflyttere velkommen med ny pulje

Lolland Kommune har sat en ny bosætningspulje i søen. Den skal støtte op om lokale initiativer målrettet tilflyttere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er vigtigt at tage godt imod de borgere, der river teltpælene op og rykker til Lolland Kommune.

Derfor søsætter kommunen nu en ny bosætningspulje, der kan hjælpe lokalsamfundene til at tage endnu bedre imod tilflyttere.

Puljen er på 200.000 kroner, og de er en del af en større indsats for at tiltrække arbejdskraft og tilflyttere, skriver Lolland Kommune i en pressemeddelelse.

- Job og den gode velkomst har altid haft rigtig stor betydning for, om man virkelig slår rod og føler sig hjemme, når man kommer til et nyt område, siger borgmester Holger Schou Rasmussen (S). 

- Vi har i Lolland Kommune begge dele i rigt mål, og med bosætningspuljen kan vi nu fra kommunens side også bakke op om vores mange græsrødder, der brænder for Lolland og deres lokalområde.

Tilskud fra bosætningspuljen gives til for eksempel borgergrupper eller foreninger, der arrangerer lokale velkomstarrangementer, åbent hus-arrangementer, eller som på anden måde formidler lokalområdets fritids- og foreningstilbud.

- Med puljen er målet, at endnu flere af de mange gode lokale ideer bliver til virkelighed, så tilflyttere og kommende tilflyttere får en god føling med deres nye lokalområde, og jeg håber, at mange vil søge den, siger Holger Schou Rasmussen.