Lolland topper med flest børn i privatskole

Lolland er et af de områder i Danmark, hvor flest børn kommer i privatskole.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lolland er et af de områder i Danmark, hvor flest forældre vælger folkeskolen fra, for i stedet at betale for at deres barn kan gå på privatskole.

Det skriver DR Sjælland.

Hvert tredje barn på Lolland går i privatskole, viser Indenrigsministeriets statistik for 2016. 

Forleden kom det frem, at velhavende akademikere i København i stor stil vælger folkeskolen fra. Her skrev Politiken, at en ny rapport viser, at langt flere børn af akademikere end ufaglærte går på privatskole - og at langt flere gør det i København, end i resten af landets større byer.

Men det gælder altså i endnu højere grad på det Lolland.

Sydhavsøen er også et af de områder, hvor familierne har de laveste indkomster. Men forældrene vælger at prioritere udgiften til privatskole. 

Prisen afholder ikke folk

Formanden for Lollands skoleudvalg, Tom Larsen (V) siger, at udgiften til privatskolen på omkring 1000 kroner om måneden ofte ikke er højere, end hvad det koster at få børnene passet i de offentlige fritidsordninger.

- Det er i hvert fald ikke prisen, der afholder folk fra at vælge privatskolen, siger han til DR Sjælland.

Sydhavsøen har historisk set haft mange katolske privatskoler på grund af de polske roearbejdere. 

Desuden har byrådet i de seneste år lukket mange offentlige skoler på Lolland. De eksisterende privatskoler har derfor oplevet en stor stigning i elevtallet.

På landsplan viser de kommunale nøgletal, at 16% af landets skolebørn går i privatskole. I København er tallet 28,8 og er altså oversteget af Lolland, hvor 29,4 % af børnene møder op i en privatskole.