Lolland Rundt er bedre end Tour de France

Det var ikke kun et vist cykelløb i Frankrig, der sluttede søndag. Her i regionen kunne cyklisterne træde ned fra pedalerne efter sidste etape i Lolland Rundt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var en flok trætte, men tilfredse ryttere, der søndag middag kom i mål ved Sakskøbing Sportscenter efter den 3. og sidste etape af motionscykelløbet Lolland Rundt.

Og arrangørerne var mindst lige så begejstrede som rytterne.

- Det har været en megasucces. Det er simpelthen så fedt. Vi har haft 330 deltagere, og det er rigitg flot, lyder det fra Lise Simon, formand for Lolland Rundt, der ikke mindst glæder sig over de omkring 100 førstegangsryttere, der sled igennem på jernhesten.

De har kunnet vælge mellem tre forskellige ruter på henholdsvis 160, 300 eller 360 kilometer, der køres over 3 dage. I år har løbet derudover budt på en nyskabelse, idet en særlig "eventyrrute", især til børnefamilier, har set dagens lys.

Det er 32. gang, at motionscykelløbet bliver afholdt. Hans Jørgen Jørgensen har været med i samtlige år, og selvom Tour de France, der også sluttede søndag, nok får lidt mere offentlig opmærksomhed, er han ikke i tvivl om, hvilket af de to løb han foretrækker.

- Lolland Rundt! Det er et dejligt socialt arrangement. Der er plads til alle. Børn, gamle, handicappede, blinde og døve. Det har været rigtig godt igennem alle 32 år, siger den erfarne rytter.

Arrangementet blev afsluttet med en stor frokostbuffet i Sakskøbing søndag eftermiddag.