Lolland og Falster sætter folkemøde for mad på menuen

Lolland og Guldborgsund kommuner går sammen om at støtte folkemødet Madens Folkemøde, der afholdes næste år ved Maribo.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lolland og Guldborgsund kommuner støtter en nyt Madens Folkemøde.

Politikerne i økonomiudvalget i Lolland Kommune besluttede torsdag at give 250.000 kroner til projektet. Folkemødet skal holdes på Engestofte Gods ved Maribo den 10. og 11. maj næste år.

I vores område har vi allerede folkemøder på Møn, i Odsherred og i Høng. Nu skal Lolland-Falster også have et med mad på dagsordenen.

quote Fødevarer er en stor del af vore DNA på Lolland

Holger Schou Rasmussen (S), borgmester i Lolland Kommune

- Fødevarer er en stor del af vore DNA på Lolland. Vi har jo også tidligere investeret i Knuthenlund med deres native cooking og andre aktiviteter. Vi synes faktisk, at der en rigtig god fortælling om fødevarerne på Lolland-Falster. Derfor vil vi gerne støtte det nye projekt, sagde borgmester Holger Schou Rasmussen (S) efter torsdagens møde i økonomiudvalget.

Det var et enigt økonomiudvalg, der besluttede at støtte det nye folkemøde med 250.000 kroner.

Det er foreningen Madens Folkemøde, der står bag initiativet. I bestyrelsen sidder blandt andre repræsentanter fra flere landbrugsorganisationer, tænketanken Cevea og såmænd også iværksætter og kok Claus Meyer.

Debat om mad

Mødet skal blandt andet rumme debatter, talks og der bliver naturligvis også lavet mad.

Ambitionen er, at Madens Folkemøde skal danne ramme om en debat om, hvad Danmarks fremtid skal være som madland, skriver folkene bag blandt andet i en beskrivelse af projektet.

- Jeg synes, at planerne er spændende. Folkene bag vil etablere en tilbagevende begivenhed om vores mad – lidt ligesom ligesom kulturfolkemødet på Mors, sagde Holger Schou Rasmussen.

Og borgmesteren fortsatte:

- Arrangementet kan være med til at fortælle den gode historie om LollandFalster. Det kan også være med til at påvirke vores fødevareproduktion og investeringerne i ny produktion. Vi har jo set producenter, der er slået ind på specialfødevarer og -produkter med succes.  Det skal vi blandt andet leve af i fremtiden, fastslog Holger Schou Rasmussen.

Det første Madens Folkemøde holdes den 10-11. maj på Engestofte Gods, der ligger smukt ned til Maribosøerne.