Lolland Kystkulturcenter i Nakskov

Lolland Kystkulturcenter kan blive placeret på "Plutteøen" i Nakskov. Det er et forslag, som skal tiltrække turister til Vestlolland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et Kystkulturcenter skal ligge på halvøen "Plutteøen" i Nakskov. Det er et udkast til en idé, som skal ombygge det tidligere varmeværk til Kystkulturcenter. I forvejen er et Bevaringsværft ved at blive opført.

- Kystkulturcenteret skal handle om læring, og om gode historier, som man ikke hører om i dag og som relaterer til området og kysten omkring, fortæller Hans Fausing, som er formand for Kystkulturcenteret.

Projektet er et udkast til, hvad "Plutteøen" kan bruges til i fremtiden. Bevaringsværftet er ved at blive opført af Produktionsskolens Maritime afdeling. Her skal de restaurere og vedligeholde joller. Kystkulturcenteret skal placeres i det gamle varmeværk, som lukker den 1. oktober 2014.

 

Positiv omkring ideen

Lolland Kommune ser positivt på ideen om et Kystkulturcenter i Nakskov, der kan tiltrække turister.

- Jeg synes, det er en meget spændende idé og jeg synes, det er meget perspektivrigt, at vi kan få en helårsaktivitet liggende i den vestlige del af kommunen, siger Vibeke Grave (S), der er formand for Femern Bælt, Erhvervs- og Kulturudvalget i Lolland Kommune.

Høringsperioden for lokalplanen er igang. Og Vibeke Grave tror, at Kystkulturcenteret vil blive til noget.

- Jeg tror faktisk, det er realistisk. Det er ikke bare sådan noget, der kommer i løbet af meget kort tid, men opbygget på den rigtige måde, så kan det blive stort og flot, siger Vibeke Grave.

Hvis Kystkulturcenteret bliver en realitet, skal der findes fonde, der vil støtte det. Hans Fausting håber, at projektet kan sættes i gang i 2015.

Her kan du se hele idéfasen for Lolland Kystkulturcenter og Bevaringsværft i Nakskov.